Tuntud blogija, ajakirjanik ja kriitik Inno Tähismaa räägib meie stiilirubriigile, et kulutab keskeltläbi vaid 100 krooni kuus riietele ning on juba lapsest saadik olnud ratsionaalne ostja. “Ma ostan riideid korra paari aasta tagant, kui vanad riided on läbi käidud. Siis kulutan suurusjärgus paar-kolm tuhat krooni, mis teeb siis ühe kuu peale umbes 100 krooni,” räägib Inno Tähismaa Gossip.ee-le.

Kas olete pigem emotsionaalne või ratsionaalne ostja?
Ma olen olnud juba lapsest peale täiesti ratsionaalne ostja ning ostnud ainult neid asju, mida mul on hädasti vaja. Näiteks oma esimese teenistuse eest ostsin terve korvitäie komme, mille ma koduõue lastega koos ära sõin.

Kas on mõni rõivaese, aksessuaar või muu toode, millest te poes ükskõikselt ei möödu?
Ma ei möödu poes ükskõikselt kunagi kalaletist. Samuti raamatu- ja ajakirja letist. Kui satun mänguasjapoodi, siis ei möödu ma ükskõikselt mängurongide letist.

Kui palju kulutate kuus keskmiselt riietele? Mis on olnud teie kõige n-ö pööraseim või emotsionaalseim ost?

Ma ostan riideid korra paari aasta tagant, kui vanad riided on läbi käidud. Siis kulutan suurusjärgus paar-kolm tuhat krooni, mis teeb siis ühe kuu peale umbes 100 krooni. Ma eelistan osta riideid, mis peavad kaua vastu, need on mõnevõra kallimad, ent kokkuvõttes kulub nendele vähem. Kõige pöörasem ost on olnud teksad, kui olin paar aastat tagasi 10 kg raskem ja millega mul pole praegu midagi peale hakata. Olen ostnud ka siidisokid, mida müüja soovitas ülikonna juurde, ent mida ma pole kordagi kandnud. Samuti ostsin Harley Davidsoni poest omale puuvillase pusa.

On teil mõni lemmikkauplus Eestis, välismaal?

Mulle meeldib USAs nn Outlet Store’ide süsteem, kus on võimalik soodsa hinnaga mitme aasta varu kvaliteetseid riideid soetada. Eestis selliseid kahjuks pole.

On teil mõned brändid, mida teistele eelistate?
Meeldivad ja eelistan teada-tuntud kvaliteediga kaubamärke nagu Levi’se teksad, Camel’i saapad, Timberland’i kampsunid, Nike’i tossud ja dressid, Calvin Klein’i pesu.

Millistes rõivastes tunnete end kõige mugavamalt ja paremini?
Ma tunnen end kõige mugavamalt ja paremini teksade, T-särgi ja nahktagiga.

Mis on teie meelest suurim moeaps?

Suurim moeaps mu meelest on valged sokid tumeda ülikonna ja mustade kingade juures.

Mida te ise kunagi ei kannaks?
Ma ei kannaks kunagi stringe!

 

[ot-gallery url=”gallery/inno-t%c3%a4hismaa-gossip-ee-le-ma-ei-kannaks-kunagi-stringe”]