Ansambli Mimicry liige ja laulu “New” üks autoritest Paul Lepasson ütles, Eesti Laulu konkursile esitatud lugu on tavapärasest veidi erinev. “Suurem osa meie loomingust on agressiivsem peomuusika, nii et väga põnev on end millegi uuega proovile panna,” selgitas Paul Lepasson ERR-i uudisteportaalile.

Lepasson kirjeldas, et Mimicry laul “New” püüab edasi anda ärevust ja väikese hirmuga seotud rõõmu. “Nagu täide oleks läinud üks su suurimaid soove, kuid sa pole enam kindel, kas selle soovimine ikka oli hea mõte. Laul on sihilikult kirjutatud korduvaks – nagu kinnine ärevusering, millest välja ei saa,” rääkis ta.

Idee Eesti Laulu konkursil osalemiseks tuli tema sõnul solist Kene Vernikult (pildil). “Alguses me võtsime seda poolenisti naljana ja seadsime selle eesmärgiks pigem põhjusega, et miski meid veidi tagant kiirustaks ja stuudiosse ajaks,” selgitas ta.

Lepasson märkis, et oleks Eesti Laulu finalistidega rahul olnud ka siis, kui Mimicry lugu poleks nende seas olnud. “Hoian ise päris paljudele finalistidele pöialt. Märtsikuus toimuv jõuproovimine saab kindlasti olema põnev,” ütles ta.

Eurovisiooni lauluvõistlusse suhtus Lepasson positiivselt. “Rahvaste ja riikide ühine võistlemine ja pidutsemine lähendab alati inimesi ja mõjub tervisele hästi,” sõnas ta. Samas arvas Lepasson, et Eesti Laulu sarnast julgemat lähenemist võiksid kohaliku vooru korraldamisel rakendada ka teised riigid. “Tähtis pole mitte võit, vaid vägev show ja millegi laheda ja omanäolise näitamine,” ütles ta.