Itaalia peaminister Silvio Berlusconi ja temalt lahutust soovinud abikaasa Veronica Lario on tülis. Peaministrit ärritas naise nõudmine saada pärast lahutust 3,5 miljonit eurot (ligi 55 miljonit Eesti krooni) elatusraha kuus. Silvio Berlusconi on nõus maksma kõige rohkem 300 000 eurot (4,7 miljonit Eesti krooni), kirjutas ajaleht Corriere della Serra, vahendab Õhtuleht.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi (73) ja paberite järgi veel tema seaduslik abikaasa Veronica Lario (53) käisid Milanos lahutuskohtuniku juures. Kakskümmend minutit kestnud väliselt sõbraliku kohtumise ajal pooled kokkuleppele ei jõudnud.

Pärast Veronica Lario ja Silvio Berlusconi lahkumist jäid nende advokaadid veel viieks tunniks kohtuniku juurde. Itaalia peaminister on palganud kolm ja tema abikaasa ühe advokaadi.

Veronica Lario nõudis abielu lahutamist 3. mail. Ta heitis mehele ette suhet äsja 18aastaseks saanud modelli Noemi Letiziaga ja noorte veetlevate naiste edutamist poliitilistele ametikohtadele. Silvio Berlusconi ütles ajakirjanikele, et kahjuks usub tema naine kõike, mida ta ajalehtedest loeb. Peaminister nimetas kogu seda kõmu vasakpoolsete laimukampaaniaks ning nõudis abikaasalt avalikku vabandamist. Samas lisas ta, et tõenäoliselt see enam abielu ei päästa.

Skandaali algusest möödunud üheksa kuu jooksul on päevavalgele tulnud palju pikantseid detaile, mis peaministrile varju heidavad. Neist kõige enam šokeerivate paljastustega esines Barist pärit eliitlõbutüdruk Patrizia D’Addario, kes juulis avaldas üksikasju ja telefonisalvestisi Silvio Berlusconi juures veedetud öödest. Novembris jõudis Itaalias müügile ka Patrizia D’Addario raamat, milles ta 242 leheküljel kirjeldab oma senist elu, sealhulgas ka peaministri juures käimist.Ka Silvio Berlusconi advokaadid kogusid tõendusmaterjali Veronica Lario abieluväliste suhete kohta kahe mehega. Üks neist on väidetavalt Venezia vasakpoolne linnapea Massimo Cacciari (65) ja teine Lario ihukaitsja Alberto Orlandi (47). Ka Silvio Berlusconi usaldusalune parlamendisaadik Daniela Santache ütles ajakirjanikele, et Veronica Lariol oli juba ammu armuke, kes tema voodit soojendamas käis.

Silvio Berlusconi varandust hinnatakse eri andmetel 6,5–9,45 miljardile eurole. 1990. aastal abielludes otsustas paar varalahususe kasuks, mistõttu Veronical pole automaatset õigust osale mehe varandusest.

Veronica Lario on Silvio Berlusconi teine naine. Nad tutvusid 1980. aastal ja kõik nende kolm last  Barbara (25), Eleonora (23) ja Luigi (21), sündisid veel enne seda, kui nende abielu 15. detsembril 1990 ametlikult registreeriti. Esimesest abielust on Silvio Berlusconil veel kaks vanemat last, tütar Maria Elvira ja poeg Pier Silvio.