Kaks nädalat tagasi sai teatavaks, et Carl-Philip´il on uus pruut, Sofia Hellqvist, 25. Mõni aeg tagasi kolis Sofia New-York´ist Stockholmi. USA-s elas ta alates 2005-st aastast ja töötas seal joogaõpetajana. Nüüd on kaunis neiu otsustanud panustada suhtele printsiga, mis oli ka koju tagasipöördumise põhjuseks. Carl-Philip külastas Sofiat USA-s mitmel korral, kuid rootsi päevalehe Expressen andmetel leidis paar, et teineteisest kaugelviibimine võib muutuda probleemiks.

Ei prints Carl-Philip ega tema pruut Sofia Hellqvist pole soovinud kommenteerida oma suhte kajastamist meedias. “Ma ei saa ega taha midagi öelda,” ütles Carl-Philip ajalehele Expressen. Sofia Hellqvist on veelgi diskreetsem. Pärast seda kui uudis tema ja printsi suhtest meedia kaudu kogu rootsi rahvale teatavaks sai, otsustas ta põranda alla minna.

Mitmed Sofia Hellqvist´i sõbrad on tunnistanud, et pärast kolimist otsustas Sofia täiesti vabatahtlikult end isoleerida ja elada ühe sõbratari juures Stockholmis. Ta tahab teha kõik selleks, et teda ei pildistataks ning et ükski väljaanne teda ei tsiteeriks. Põhjuseks on soov võita kuningliku perekonna usaldus. Kuninglikes ringkondades on absoluutselt keelatud oma suhetest ja tuttavatest rääkida. Seda taktikat kavatseb ka Sofia Hellqvist järgida kuni tunneb, et prints teda usaldab. Millal suhe järgmisele tasandile edasi läheb, jääb printsi otsustada.

Kuninganna Silvia´le uus pruut pehmelt öeldes ei meeldi. Allikad, kes sündmustega hästi kursis on, ütlevad, et teade Sofia Hellqvist´ist kui Carl-Philip´i uuest pruudist sai kõike muud kui hea vastuvõtu osaliseks nii kuningapaari kui ka vanemate õdede poolt. Väidetavalt polnud ei kuninganna Silvia ega kroonprintsess Victoria sellega rahul, et Carl-Philip oli Sofiat kohanud, kuna viimane oli osalenud kerglaslikus saates “Paradise Hotel” ning napis riietuses meesteajakirja “Slitz” kaanepildil poseerinud.

Nii Silvia kui ka Victoria soovisid, et prints oleks uuesti üles võtnud ja taastanud suhte oma endise pruudi Emma Pernald´iga. Paar oli koos ligi kümme aastat. Lahku mindi möödunud aasta veebruaris.