Arvutifirma Apple poolt eile avaldatud tahvelarvuti iPad ei ole kindlasti revolutsioon ning võib ka läbi kukkuda, leidis ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa.
Roonemaa sõnul ei suutnud Apple ennast iPadiga ületada. “Kindlasti ei saa sellest uut iPhone’i ega uut iPodi, mis muutuks kogu maailma jaoks märgiliseks asjaks,” rääkis Roonemaa ERR-i uudisteportaalile.

“Tavaliselt on nii, et kui Steve Jobs tuleb hommikul lavale, siis õhtuks on maailm muutunud, aga seekord see nii pole. Nagu öeldakse, iPad on lihtsalt üks väljavenitatud iPod touch, mis peab hakkama koha eest päikese all alles võitlema.”

Roonemaa ei osanud arvata, milleks ta ise iPad-i kasutaks. “Mina tahaks ikkagi arvutit, kus oleks klaviatuur küljes. Näiteks tekib ka küsimus, kuidas iPadiga filmi vaadata. Kas ma pean seda kogu aeg käes hoidma?”

Ta lisas, et ilmselt on maailmas väga palju temasuguseid inimesi, kelle jaoks ei ole iPad-i otstarve veel selge. “Ma ei näe sellist ühte ägedat sihtgruppi, kes seda kohe märtsis kasutama tõttaks ja sellega väga rahul oleks.”

Roonemaa pööras tähelepanu ka asjaolule, et tahvelarvuteid on juba mitu aastat üritatud välja tuua ning neid on tehtud õhemaks ja kergemaks, kuid küsimus tahvelarvutite mõttekusest on kogu aeg olemas olnud.

Avalikkuse suur huvi Apple’i tahvelarvuti vastu on Roonemaa arvates tingitud Apple’i maagilisest imagost. “Neil on see aura, superhea turundus, superhea PR ja superhead tooted. Apple lihtsalt on teistmoodi firma.”