Menukirjanik ja koduperenaine J.K.Rowling on sunnitud näkku vaatama tõsisele süüdistusele – tema teos “Harry Potter” olevat armetu koopia, samuti inglismaa kirjaniku Adrian Jacobsi “Willy The Wizardi” teosest.

“Willy The Wizard” avaldati aastal 1987 ning see jutustas poisist, kes avastab oma maagilised võimed. Väidetavalt saatis härra Jacobs oma käsikirja kõigepealt nüüdsele J.K.Rowlingu agendile Christopher Little’ile, kuid see tehti maha ja lükati tagasi. Lõpuks andis teose välja üks väiksemat sorti tundmatu kirjastus.

Adrian Jacobs suri aastal 1997 ega näinud “Harry Potteri” ülemaailmset edu ega ka kirjanik Rowlingu multimiljonäriks saamist. Ilmselt nii oligi hea, muidu oleks see kõik ta hauda viinud. Tema järeltulijad – poeg ja pojapoeg – väidavad nüüd, et Rowlingu seeria neljas raamat, “Harry Potter ja tulepeeker” on plagiaat ja Jacobsi teose koopia. Tõepoolest, mõlemas raamatus võistlevad mõlemad päevakangelased nõidumisvõistlusel. Mõlemad peategelased püüavad päästa surelikke nö. poolsurelike pahade käest, samuti on mõlemas teoses mainitud võlurite vanglat.

Tõsiste süüdistuste tõttu on alustatud uurimist. J.K. Rowlingu varandust hinnatakse 560 miljoni inglise naela suuruseks. Loomulikult väidavad tema esindajad, et raamatutel pole mitte mingisugust seost. “J.K.Rowling polnud siiani Adrian Jacobsist kuulnudki! Jacobsi teos on lühike, hägune ja kõigest 36 lehekülge pikk, selle levik oli väike sest, huvilisi oli vähe. Peategelane ei ole noor võlur ja kogu teema ei keerle võlurikooli ümber. Süüdistused on ebamäärased ja alusetud.”