Saue Vallavalitsus otsustas toetada Laagri Veskitammi Kultuurikeskuse algatust aidata pimedal talveajal ja jätkuva majandussurutise tingimustes inimestel säilitada positiivset mõtlemist.

Selleks käivitatakse kultuurikeskuses loengusari „Masuurikas”, kust Saue valla inimestel on võimalik ammutada uusi mõtteid ning leida endas avastamata oskusi ja väärtusi. Avaseminari, kus otsitakse vastust küsimusele „kuidas täita oma uusaastalubadused”, peab 1. veebruaril tuntud koolitaja ja motiveerija Peep Vain.

„Kui raha on vähe, tuleb inimesi toetada ka muul viisil. Piltlikult öeldes – soovime pakkuda inimestele abiks õnge ja tuletada neile meelde kalapüügioskused,” kommenteeris Saue vallavanem Andres Laisk. Vald toetab ettevõtmist ka rahaliselt, et inimestele oleks osalemine taskukohane.

Samal ajal hakkavad kultuurimaja näituste saalis toimuma regulaarsed näitused. Avanäitusel eksponeeritakse alates 25. jaanuarist Alari Kivisaare loodusfotosid. Need hurmavalt kaunid loodusvaated ei tohiks jätta külmaks ühtegi vaatajat ja seda ilu vaadates loodetavasti meenub inimestele, et meie elus on jätkuvalt ka palju ilusat ja nautimisväärset. Näitus on tasuta.

Näitused hakkavad vahetuma umbes kuu tagant.

Ettevõtmine ei ole kasumit taotlev. „Kui raha peaks üle jääma, siis sellega toetame valla paljulapselisi peresid,” lubas vallavanem Andres Laisk.