Prokuratuur saatis kohtu ette Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo endise komissari Alice Järveti, keda süüdistatakse politseiandmebaasist “Kairi” andmete lekitamises.

Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja süüdistab Järvetit (35) oma ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ERR-i uudisteportaalile.

Tuuliku sõnul süüdistatakse Järvetit selles, et ta edastas mullu veebruaris kahel korral talle ametitegevuses teatavaks saanud teise inimese tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet. “Alice Järveti töökohustuste hulka nimetatud teabe edastamine ei kuulunud, samuti edastas ta infot selleks õigustamata inimesele,” ütles Tuulik.

Järvet on varem kinnitanud, et tema süüdistamine politseiandmebaasist “Kairi” saadud andmete lekitamises on absurdne, sest päringud on olnud tööalased. “Ma olen aastate jooksul teinud umbes 40 000 päringut ning aidanud päringute abil politseil tabada nii narko- kui muid kurjategijaid, samuti tõkestada kuritegude toimepanemist,” ütles Alice Järvet.

Järvet märkis, et need kaks päringut on tegelikult kaks meili, mis ta saatis oma toonasele elukaaslasele, Tallinna laste turvakeskuse keskerakondlasest juhile Erki Korpile. “Need olid samuti tööalased ehk puudutasid narko- ja prostitutsiooniteemat,” nentis Järvet. Tema sõnul on turvakeskusel prefektuuriga olemas ka vastav leping, mis puudutab riski- ja tänavalaste turvalisusega seonduvat.

Pärast skandaali puhkemist vallandati Järvet politseist. Järvet on enda ametist vabastamise kohtus vaidlustanud, kuid seni edutult. Praegu töötab Järvet Tallinna linnavalitsuse Lasnamäe linnaosa sotsiaalvaldkonna infospetsialistina.

Karistusseadustik näeb süüdimõistmisel andmete lekitamises ette rahalise karistuse.