Prokurör nõudis täna Harju maakohtus vanuritelt nende kinnisvara ja raha väljapetmises süüdistatavale Liis Haavelile reaalset vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler taotles Haaveli (30) süüdimõistmist kõigis süüdistuses toodud kuriteoepisoodides ning tema karistamist reaalse nelja aasta, nelja kuu ja 12 päeva pikkuse vangistusega, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudistele.

Koos Haaveliga kolmes pettuses osalenud Vello Loidile (45) taotles prokurör tingimisi kahe aasta, nelja kuu ja 23 päeva pikkust vangistust ning Haaveliga ühes pettuses osalenud Raivo Palmrele (59) tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.   

Prokurör ei pidanud Haaveli puhul võimalikuks nõuda tingimisi vangistust, arvestades süstemaatilist kuritegude toimepanemist. Samas pidas prokurör Haaveli kaassüüdistatavate puhul võimalikuks nende karistamist tingimisi vangistustega.

Prokurör Kariler palus süüdistatavatelt mõista välja ka vastavalt nende osalusele kuritegudes kõikide kannatanute tsiviilhagid.

Haavel on kohtus kinnitanud, et ta ei ole kuritegusid sooritanud, vaid aitas omast heast tahtest vanainimestel eluga toime tulla – sõidutas neid arsti juurde, käis nende kodudes koristamas ja tõi neile süüa.