Oliver Kruuda ärinaisest elukaaslase Kersti Männiku (39) elu on muutunud keeruliseks — ta kolis mehest lahku ja põrutab õnne otsima Aafrikasse. “Tööd Eestis pole, ma ei suuda ühe koha peal oodata,” kommenteeris ta, et kinnisvaraturg ei näita tõusuteed ning seetõttu tuleb minna uutele otsingutele.

“Tööalaselt on viimane aasta olnud minu elu kõige hullem kriis,” ütles omal ajal Eesti üks edukaim ärinaine Männik “Pealtnägija” intervjuus Mihkel Kärmasele. “Ei ole õhku, kraanid on kinni, elu on nagu seisma jäänud,” kirjeldas ta olukorda.

Männik peab kõige raskemaks möödunud aasta kevadet ja suve algust, mil ekslikult tundus, et lootust veel on. Kersti rääkis, et igast kriisist on siiski midagi õppida. Seetõttu otsustas ta kirjanik Kati Murutariga luua portaali, kus raskustesse sattunud inimesed saavad oma kogemusi ja nõu jagada.

Veebilehele Edumeel.ee pani naine enne kodumaalt lahkumist üles ka avaliku kirja, milles lahkab teravalt Eesti rahva ja riigijuhtide vigu. Viimane punkt on kirja pandud aga positiivses toonis: “MIS EDASI? Sõbrad, olukord on nüüd selline, et edasi saab minna ainult paremaks.”

Eestist lahkumist ei pea Kersti siiski põgenemiseks. “See ei pruugi olla parem perspektiiv, aga vähemalt on, mida teha,” sõnas Libeeriasse õnne otsima minev Männik.

Suhet Oliver Kruudaga kirjeldas ta nii: “Meie elu on kolm aastat olnud kooliaeg ning viimasel ajal eksamiaeg. See näitab, kas kukume läbi või jääme kokku.”