Uus koalitsioon moodustati Reformierakonna (volikogus 8 kohta) ja Isamaa- ja Res Publica Liidu (volikogus 5 kohta) poolt. Volikogu esimehe kandidaadiks on Agu Laius (IRL).

Senine võimuliit Reformierakonna ja Keskerakonna vahel lõppes 12. jaanuari volikogu istungil, kus esitati umbusaldusavaldus senisele vallavanemale keskerakondlasest Raivo Uukkivile.

Komistuseks sügisel moodustatud võimuliidule said eelarveteemalised läbirääkimised, mis päädisid eelmainitud umbusaldusavaldusega.

“Kõige lihtsam näide – tahame rohkem panustada lastega peredesse, toetada rahaliselt peresid kelle lastele ei jätku lasteaiakohti ja leida võimalusi, et rajada neid juurde,” ütles vastne vallavanem Veigo Gutmann.

“Samas on meie prioriteediks hoida kokku personalikuludelt. Rae vald on ainuke vald Harjumaal, tõenäoliselt ka Eestimaal, kus personalikulusid pole seni kärbitud,” kommenteerib Gutmann senise koalitsiooni lagunemise tagamaid ning lisab, et senise koalitsioonipartneriga said suurimaks takistuseks just erimeelsused väärtushinnangutes.

“Vallavõimu vahetumine on demokraatliku ühiskonnakorralduse loomulik osa, mis ei tohiks anda põhjust isiklikuks kibestumiseks. Uus võimuliit peab tähtsaks valla kõiki elanikerühmi ning kavatseb nendega järjekindlalt suhelda. Me väärtustame dialoogi ja sellel põhinevat usaldust,” lausub Agu Laius volikogu esimehe kandidaadina volikogu tööpõhimõtteid kommenteerides.

Uus võimuliit tahab Rae valla tulemuslikumaks juhtimiseks teha mitmeid ümberkorraldusi, et saavutada personali- ja majanduskulude kokkuhoid ning pakkuda paremat teenust nii vallaelanikele kui valla allasutustele.