“Oleme kontserdil “Märkamisaeg” esinenud enam kui sajatuhandelise publiku ees, mis tähendab, et meid ei hirmuta enam miski,” annab folk-metal-ansambli Metsatöll trummimees Marko Atso mõista, et bändi selle suve kõige tähtsam kontsert Saksamaal maailma suurimal metal’i-festivalil “Wacken Open Air” mehi verest välja ei löö.

“Olgu meid kuulamas 100 või 100 000 fänni, meile on see ühtemoodi kontsert ja sellepärast ei tunne me ennast laval kuidagi teistmoodi,” teab Atso enda enam kui kümneaastasest lavakogemusest.

Kolmepäevasel metal’i-festivalil “Wacken Open Air“, kuhu müüakse iga päev 80 000 piletit, on Metsatöllul au esineda koos selliste maa-ilmanimedega nagu Iron Maiden, Alice Cooper, Mötley Crüe ja Slayer, kes on ka tänavuse festivali peaesinejad. “Nende bändide tasemeni on minna veel terve elu ja võib-olla ei jõua sinna kunagi,” jääb Atso eeskujude suhtes siiski tagasihoidlikuks.

Saksamaale kutsuti Metsatöll tänu sellele, et aasta algusest on ansamblil taskus leping Saksamaa agentuuriga ICS Festival Service GMBH, mis tegeleb bändi kontsertidega väljaspool Eestit ja Soomet. “Oleme sattunud heasse seltskonda – ICSi hingekirja kuuluvad näiteks sellised bändid nagu Saxon, Trouble, Doro, Girlschool, Overkill, Sacred Reich, Maroon ja paljud teised,” lausub Marko Atso.

Ta ütleb, et sõlmitud leping ei suru kindlasti bändile peale orjastavaid kohustusi: “Meie loomingulisi ettevõtmisi ei hakka keegi korrigeerima ning meil on vabad käed ja voli mängida just seal, kus tahame. Kui ütleme, et jah, seal või seal tahame esineda, saadetakse meile kohe piletite broneeringud ning sellega on asi lahendatud. Rohkem meie töösse ei sekkuta, kui mitte arvestada, et agentuuri vahendustasu on 15 protsenti, nagu on tavaks kogu maailmas.”