OHMYGOSSIP – Kaunis ja andekas lauljanna Lea Dali Lion räägib meie rubriigile “Horoskoop”, et ei usu uskumise pärast mitte millessegi, eriti veel asjadesse, mida ei näe ega kuule vaid nendesse mida tunneb ja teab. “Jumalat ja ingleid ma tunnen ja tean. Ma suhtlen nendega igapäevaselt. Samamoodi tunnen vaimude kohalolekut ja näen neid vahetevahel. Seega pole mul vaja nendesse uskuda. Usutakse asjadesse, mille olemasolus ei olda päris kindlad aga mida loodetakse olemas olevat,” räägib Lea Dali Lion Ohmygossip.ee-le.

Mis tähtkujust te olete?
Olen sündinud Kalade tähtkujus ja tiigri aastal.

Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Ma usun, et mul on samamoodi nagu kõigil teistelgi. Osaliselt sobib, osaliselt mitte. Küll aga olen lähenenud Kalade ja tiigri tähtkujule teisest küljest, ehk siis võrrelnud end tiigri kui loomaga ja ka kaladega. Sellisest võrdlusest olen sarnasusi leidnud küll. Sellest ka võib-olla minu suhteliselt vastuolulised iseloomuomadused.

Kas olete astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Kunagi teismeeas lugesin suurt paksu Linda Goodmani kuulsat päikesemärkide raamatut ja tundus jube huvitav aga see huvi sinna teismelise aega jäigi. Astroloogilist kaarti endale teha pole lasknud. Olen käinud loengus kus, käsitleti ühes muuga ka sodiaagimärke aga peab ütlema, et see polnud koolis sugugi mu lemmikaine. Mind huvitasid rohkem ikka energiate liikumised.

Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usute? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?

Tähemärgid mõjutavad inimesi kindlasti aga kuna meid mõjutab sünni hetkel veel suur hulk muid väliseid ja ka geneetilisi tegureid, siis ainult sodiaagimärgi uurimisest pole mingisugust abi. Just seepärast ma lehesabast horoskoope ega ka muid üldistavaid horoskoope mitte kunagi ei loe. Kui taevamärkidest rääkida, siis ainuke taevakeha, mille järgi ma juhindun on kuu ja tema faasid. Kuna kuu suudab kogu maakera vee liikumist mõjutada, siis mõjutab ta üsna loomulikult ka sellist pisikest olevust nagu mina.

Kuidas klapib teie tähtkuju lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“
?
Ei oska midagi välja tuua just seepärast, et sodiaagimärk on üks ja ainus väga paljudest mõjutavatest teguritest.

Mida arvate ennustajatest? Kas olete ise kunagi nende juures käinud?

Kunagi olen tänaval kohanud üht noort mustlasneiut, kes soovis mulle ennustada ja kuna ma väga huvitatud polnud, proovis ta mind kavalusega konksu otsa võtta. Teatades, et mu emal on mingisugune haigus, mille paranemisel ma saaks ema aidata. Küll aga peaks ma sel juhul talle 100 krooni andma, sest muidu ta mind õpetada ei saavat. Ütlesin talle, et kahjuks pole rahakotti kaasas, astusin trammi peale ja sõitsin minema. Nii see ennustamine otsa saigi.

Oma initsiatiivil olen käinud ühe ennustaja juures, kes on aga kõik täppi ennustanud. Nii väiksed kui suured sündmused, kaasa arvatud kolmed matused ja laste sünnid koos sugudega. Kuna osad ennustused on algselt arusaamatud, siis ei pea kartma, et sa hiljem ise oma elu meelega selliseks elad nagu ennustus ette nägi. Isegi kui sa väga püüad ja arvad teadvat mida miski vihje tähendab, tuleb tavaliselt välja, et tegu oli hoopis millegi muuga. Mina kõiki ennustajaid ühte patta ei paneks. Inimesed on erinevad. Samamoodi ennustajad. Ja ka ravitsejad. Selleks, et mina ennustaja juurde läheks, peab mu elus väga suur kaos ja arusaamatus valitsema. Niisama uudishimu pärast ma sinna kindlasti kunagi ei lähe. Ja kui tõepoolest tuleb olukord, et ma lähen, siis ainult ühe konkreetse inimese juurde.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?

Ma ei usu uskumise pärast mitte millessegi. Eriti veel asjadesse, mida ma ei näe ega kuule. Jumalat ja ingleid ma tunnen ja tean. Ma suhtlen nendega igapäevaselt. Samamoodi tunnen vaimude kohalolekut ja näen neid vahetevahel. Seega pole mul vaja nendesse uskuda. Usutakse asjadesse, mille olemasolus ei olda päris kindlad aga mida loodetakse olemas olevat. Saatus on olemas ja enne sündi me teame oma eluteed. Kuna me sündides selle unustame, alustame elu ikkagi valgelt lehelt. Targad mehed ütlevad, et alati on kaks teed kuigi lõppude lõpuks jõuame ikkagi sinna, kuhu oli ette
määratud. Vahe on lihtsalt selles, kas oskame valida selle tee, mida mööda kiiremini kohale jõuame, või ei oska ja valime pikema ja keerulisema tee.

Ütlesite, et tunnete vaimude kohalolekut. Kas olete kunagi tundnud, et teil on veel erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, jne?
Olen oma elus mõningaid väga olulisi kui ka väga ebaolulisi asju ette teadnud ja tean sündmusi ka oma tulevikust. Vahel on etteteadmine hirmutav, vahel on jälle päris lõbus. Mõned aastad tagasi ühel hetkel liikluses olles teadsin, et satun kohe mõne hetke pärast avariisse. Proovisin eriti ettevaatlik olla ja jälgisin pidevalt kõiki peegleid ja mul õnnestus umbes minuti pärast ahelkokkupõrkes, olles kõige keskmine, täiesti terveks jääda. Minu ees olid kaks autot kokku sõitnud ja minu taga olid kaks autot kokku sõitnud. Kaitseingel hoiatas mind ja kuna ma võtsin teda kuulda, sain ainult tagantpoolt väga kerge müksu. Manööverdasin end nende vahelt välja ja sõitsin edasi. Nii nad sinna neljakesi kurvalt seisma jäidki. See, kes mulle tagantpoolt pisikese müksu tegi, oli muuseas Uno raadio dj Erik Lill, keda ma polnudki juba pikemat aega näinud. Nägime siis üle hulga aja sel moel.

Inglite kuulamine pole kusjuures üldsegi midagi üleloomulikku ega nõua erilisi võimeid. Nad räägivad meie kõigiga. Suurem osa inimesed on oma kõrvad lihtsalt lukustanud ega kuule enam nende hoiatusi. Nad hoiatavad alati kõige halva eest ja muidugi teatavad nad meile ka seda, kui midagi head on tulemas. Ühtlasi aitavad ka elus õigel ajal õigeid otsuseid teha.

 

Loe lisaks:
KALAD (20.veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all.

Tihti puudub neil selge pilk eluvõitluseks ja nad lasevad mööda palju soodsaid juhuseid. Kalade tähtkuju all sündinud on kahtlejad, umbusklikud, tagasihoidlikud ja ei leia tihti kooskõla ümbrusega. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest.

Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadus
t paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks.

Majanduslikult saavad Kalade tähtkuju all sündinud heale järjele ainult oma vaeva ja usinusega. Armastuse suhtes elavad nad läbi palju pettumusi ja nende abielud on väga harva õnnelikud. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks.

Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule.

Kuulsad Kalad läbi ajaloo: Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Händel, Rex Harrison, Ben Hecht, Victor Hugo, Ted Kennedy, Gordon MacRae, James Madison, Michelangelo, Zero Mostel, Vatslav Ni?inski, Rudolf Nurejev, Auguste Renoir, Rimski-Korsakov, David Sarnoff, Dinah Shore, Krahv Snowden, Svetlana Allilujeva, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington

Astroloogilise lähenemise järgi on kalade tähtkuju sodiaagi viimane, sümboliseerides surma ja aasta- kui ka eluringi lõppu.

Sümbol: Kaks vastassuunas ujuvat kala, sümboliseerivad kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja.
Valitsejad: Jupiter, Neptuun
Omadus: Muutuv
Element: Vesi
Eksaltatsioon: Veenus
Langus: Merkuur
Vastasmärk: Neitsi
Number: Kolm ja kuus
Kehaosa: Maks, jalad, hingamisteed
Nädalapäev: Neljapäev
Õnnepäev: Reede
Vääriskivi: Akvamariin, ametüst
Metall: Plaatina, tina
Värvid: Kahvaturoheline, hõbedane,mereroheline
Õnnenumbrid: 12, 21, 39, 48, 57
Lilled / taimed: Vesiroos, valge magun, nartsiss

Avafoto: Lea Dali Lion (Külli Rummel)