Ööl vastu esmaspäeva toimunud Golden Globe galal Hollywoodis räägiti palju Haitil toimunud looduskatastroofist. Nüüd organiseerib George Clooney heategevusgalat Haiti maavärina ohvrite abistamiseks, kus teiste hulgas esinevad Bono, Justin Timberlake, Alicia Keys, Sting ja Christina Aguilera, vahendab Aftonbladet.

Suur heategevusgala ”Hope for Haiti” toimub 22-l jaanuaril ning seal esineb üle 40 artisti. Kui George Clooney käest küsiti, kas pole mitte “natuke imelik” katkestada heategevusgala organiseerimine selleks, et osa võtta sellisest säravast üritusest nagu  Golden Globe, vastas ta: “Jah, on küll, kuid see on perfekne koht, kust võib juurde leida galal osalevaid inimesi, nii et see sobib hästi.”

Galat juhib George Clooney ise koos Wyclef Jean´iga, kes on sündinud Haitil. “Me tahame Haiti rahvale näidata, et kogu maailm pöörab tähelepanu sellele, mis toimub,” ütles Clooney.

Golden Globe organisaatorid teatasid, et nad annetavad üle miljoni krooni Wyclef Jeans´i  ”Yele Haiti Earthquake Fund”´i. “Haiti on olnud üks vaesemaid riike maailmas väga pika aja jooksul. Ja on tähtis, et inimesed jätkuvalt aitaksid seda muuta,” ütles Mark Wahlberg, vahendab BBC. “Kõigil võib olla mingi võimalus inimestele meenutada, et nad seda teeksid. Isegi, kui see on kõigest väike abi. Kõik loeb,” ütles Penelope Cruz. Sandra Bullock teatas, et on annetanud miljoni.

Raha, mis gala ”Hope for Haiti” sisse toob, läheb Punasele Ristile, Unicef´ile, Oxfam´ile, Partners in Health´ile ja Wyclef Jeans´i heategevusfondile.

Lood, mida galast osavõtvad artistid esitavad, lähevad müüki iTunes´is ning nende eest laekuv raha läheb abistamistööde finantseerimiseks.