Kaunis ja särav Margit Jõgger on üks kuumimaid modelliagente linnas – just tema on naine, kes aitas Karmen Pedaru üheks maailma tippmodelliks. Edukas ärinaine, MJ Model Management´i juht räägib meie stiilirubriiglile, kus temale enim shopata meeldib ning millised moekaubad teda kunagi ükskõikseks ei jäta.

Kas olete pigem emotsionaalne või ratsionaalne ostja?
See oleneb mida osta. Näiteks tehnikat mulle ei meeldi soetada. Kui pidin uut külmkappi ostma minema, siis koju tõin hoopiski toreda merisea – koos kõigi lisadega ja kapp jäi ostmata, sest mul polnud sel hetkel mingit tuju külmikuid uurida. Loomapoed on mulle alati väga meeldinud ja oma lemmikute peale kulutan päris hoogsalt raha. Samuti võin osta oma lähedastele kingitusi – täiesti spontaanselt …

Kas on mõni rõivaese, aksessuaar või muu toode, millest te poes ükskõikselt ei möödu?
Ma ei suuda loomapoodidest mitte kunagi mööduda nii, et ma sisse ei lähe. Eriline kirg on ka raamatupoodide vastu. Mulle meeldib raamatuid osta – mitte laenutada. Mis moekaupadesse puutub, siis jah kingad ehk pigem saapad – mul on nõrkus kõrge säärega saabaste vastu. Mida kõrgemad, seda parem – siis ei saa ma küll kiusatusele vastu panna ja uurin neid pikalt. Kolmandale kohale ma paigutaksin kosmeetika poed – eriti meeldivad mulle kreemid.

Kui palju kulutate kuus keskmiselt riietele? Mis on olnud teie kõige n-ö pööraseim või emotsionaalseim ost?

Ma ei kuluta palju riietele, ostan välismaal kui käin show´del ja kuna show´d on kaks korda aastas, siis kaks korda aastas ma ka teen suuremaid sisseoste. Mujal, eriti New Yorgis on rõivad tunduvalt odavamad ja tunduvalt stiilsemad. Mulle meeldib osta riideid sisetunde järgi, see pole mind veel kunagi alt vedanud. Kõige emotsionaalsem ost oli New Yorgis – must litritega kokteilkleidike – lahtise seljaga. Ma lihtsalt armusin sellesse esimesest silmapilgust ja tean, et selline rõivaese lihtsalt peab olema ühe naisterahva riidekapis! Ja ma ei eksinud, sain meeletult kiitvaid komplimente aasta lõpul oma sõbranna pulmas, mis peeti Braziilias.

On teil mõni lemmikkauplus Eestis, välismaal?

Olen pigem selline window shoppaja ja seda eriti Pariisis. Sealsete boutique´de vaateaknad pakuvad moegurmaanidele suurepärast naudingut – eriti Galliano. Ma jumaldan tema kreatiivsust!

Milliseid brände te eelistate kanda?
Seoses oma tööga on mul kujunenud omamoodi suhe brändidesse või siis pigem disaineritesse. Olen moemajades toimuvaga hästi kursis ja sellest tulenevalt tekivad ka lihtsalt omad erilised sümpaatiad.

Millistes rõivastes tunned end kõige mugavamalt ja paremini?
Igapäevaselt meeldib kanda – liibuvaid teksaseid, kõrgesäärega saapaid, T-särki ja nahktagi või pintsakut. Õhtuseks ajaks ja välja minekuks on mul kindel lemmikstiil – ülikõrged Narciso saapad ja Top Shopi must minikleit.

Olete väga palju reisinud – millise maa või kultuuri rõivastusstiil teile kõige rohkem meeldib? Miks?

Kindlasti eeslistan Euroopa stiili – siin silm puhkab kui tänavatel liigud. Eriti London ja Pariis.

Kas olete kunagi riietumisel stilisti abi kasutanud?

Riietumisel mitte, küll aga olen arutlenud moesuundadest ja stiilidest Arne Niiduga. Kui mina tean mis on tulekul aasta pärast, siis tema teab, mis jääb moodi ja mis on tulekul 2-3 aasta pärast.

Näiteks ma tellisin temalt mõni aasta tagasi pükskostüümi. Ta tegi pintsakule suhteliselt tugevad õlakud – olin üllatunud kuna ise polnud nii tugevalt rõhutatud õlajoont veel showdes näinud, aga ta kinnitas, et oota see on kohe tippmood. Ta ei eksinud!

[ot-gallery url=”gallery/modelli%c3%a4rinaine-margit-j%c3%b5gger-ohmygossip-eele-olen-moemajades-toimuvaga-h%c3%a4sti-kursis”]