Seagripi vastu saavad end vaktsineerida kõik soovijad, ometi oli eelmise nädala lõpuks seda teinud vaid ligi 24 000 inimest. 11. – 17. jaanuarini teostati Eestis uue gripi vastu üle 10 000 vaktsineerimise. Esimese vaktsiini annuse said 8102 inimest,  2442 inimest käisid end vaktsineerimas teise annusega, vahendab Terviseamet.

Kokku on viidud läbi 23 733 vaktsineerimist. 1/3 vaktsineeritutest moodustavad inimesed, kes ei kuulu ühtegi riskirühma. Üle 5000 vaktsineeritutest on 18 – 64-aastased erinevaid kroonilisi haigusi põdevad inimesed. Tervishoiutöötajaid on vaktsineeritute hulgas 2847. Rasedaid või kuni kuuekuuste vanuste imikute emasid on vaktsineerimas käinud 914. Jätkuvalt saavad kõik soovijad end gripi vastu vaktsineerida. Kokku saabus Eestisse vaktsiini 250 000 doosi. Seagripp on kodumaal nõudnud 13 inimelu.

Gossip.ee uuris lauljanna Maryn´ilt, kuidas tema seagripist hoidub ning mis on kauni lauljanna hea tervise retsept.

Kuidas hoidute seagripist? Kas olete ennast vaktsineerinud, otsustate veel vakstsineerida?
Ma pole vaktsineerinud ja ma tavaliselt ei käi arstide vahet! Hambaarstil tuleb tahestahtmata käia, kuid paar kuud tagasi, tulles sealt, oligi tunne, et sain selle “seaka” endale ja elasin selle juba läbi… kodus, üksi.

Mida arvate alternatiivmeditsiinist?

Minu ravi ongi olnud ainult küüslauk, pipraplaastrid ja Vietnamibalm – kui neid saab pidada alternatiivmeditsiiniks.

Milline on teie “tervise” retsept?
Retsepti nagu polegi. Käin väga harva massides, ei rabista oma eluga, vajan palju üksindust – eks see kõik annab ka midagi tervisele.