2008. aasta superstaarisaate võitja Jana Kask arvab, et saatis “Eesti laulule” valed lood. “Praegu olen ma kindel, et seal võiks läbi lüüa tantsulik lugu, mitte rokk ega klassika. Millegipärast ma ei võtnud seda tõsiselt. Ma lihtsalt saatsin niisama kaks lugu plaadi pealt,” räägib rokkmuusikat viljelev Jana Õhtulehele.

“Oleks pidanud ikka mõtlema, et see on Eurovision. Järgmisel aastal äkki saadan midagi lõbusamat ja tantsulisemat,” on tal uus strateegia valmis. “Pettunud ei ole ma absoluutselt,” teatab Jana vastukaaluks produtsent Alar Kotkasele, kes muretses, et neiu võib olla löödud. Lauljatar tunnistab, et ta ei plaaninudki seekord edasi jõuda: “Ma olen Eurovisioniks veel liiga noor, ehk järgmisel aastal.”

Jana meelest on finaallugude valimise süsteem mäda: “Rahvas peab valima! Asi oleks õige ainult siis, kui valiks rahvas.” Tema arust võiks kõik lood olla näiteks kuu aega internetis rahvahääletusel. “Kui palju žüriiliikmeid oligi? 11? Kuidas nad saavad valida? See ei ole õige!” süttib Jana ägedalt. “Panite mind mõtlema. Nüüd ma olen vist juba pettunud,” muigab ta. Ehkki pettunud mitte enda väljajäämises, vaid võistluses üleüldse.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest