Rahvusooper Estonia vastas, endise Sakala keskuse kohal, avab 2009. aasta sügisel uksed Põhjamaade moodsaim kontserdimaja, rääkis kontserdimaja juhataja Aivar Sirelpuu. Uus kontserdipaik kannab oma suursponsori Nokia nime.

Uus saalikompleks tuleb vaieldamatult Põhjamaade moodsaim ja tehniliselt kõige kõrgetasemelisem multifunktsionaalne vaba aja veetmise ruum. “Nokia otsus lüüa nii jõuliselt kaasa meie kultuurielu elavdamises väärib ainult kiitust. Loodan, et üheskoos suudame Nokia Kontserdimaja ja siinsed kultuurisündmused panna tõeliselt kaunilt kõlama nii Eestis kui ka maailmas laiemalt,” kommenteeris Sirelpuu.

Nokia Eesti juhatuse liige Jüri Teemant ütles Äripäevale, et majanduskriisi valguses pole sobilik avaldada konkreetseid summasid, millega Nokia uut kontserdimaja toetab. Teemant lisas samas, et Nokia plaanib koostööd pikaks ajaks ning lepingu pikkus on võrreldav Saku suurhalli ning õlletehase kümneaastase koostöölepinguga. Kui Saku Õlletehasel tuli osta ka Rocca al Mare suurhalli aktsiaid, siis Nokia seda ei teinud, kinnitas mobiilifirma juht.

Varem on meediast läbi käinud, et Saku Õlletehas toetab Saku nime võtnud suurhalli igal aastal miljoni krooniga. Nokia Eesti juht tunnistas Äripäevale, et toetussummad jäävad samasse suurusjärku, olles isegi mõnevõrra suuremad. Nokia nime kannab juba varasemast kolm kontserdisaali Ameerikas: New Yorgis, Dallases ja Los Angeleses. Mobiiligigant toetab kontserdisaale, kuna see läheb kokku Nokia väärtuste ja eesmärgiga ühendada inimesi, rääkis Teemant. Solarise keskuse ehitus algas pisut rohkem kui kaks aastat tagasi ning kontserdimaja ametlik avamine on plaanitud selle aasta oktoobrisse. Suve jooksul toimuvad saalis viimistlus- ja sisustustööd ning paigaldatakse tehniliselt kõige keerukamad lava-, valgus- ja helisüsteemid.