Eesti laulu korraldajatele toodi telemajja tänaseks suur hulk võistluslaule. Esmaspäeval, 11. jaanuaril tuleb žüriil kuulata ja hinnata 155 laulu, millest kümme võistleb finaalkontserdil.

Žürii liikmete nimesid hoitakse veel saladuses, laulude üle otsustajaid on kokku 11. Nende hulgas on raadiojaamade muusikajuhte, heliloojaid, muusikuid.

“Rekordiline osavõtt kinnitab meile, et eelmisel aastal valitud suunamuutus meeldib muusikutele,” ütles Eesti laulu produtsent Heidy Purga. “Usun, et osalejate hulgas on palju neid, kes aasta tagasi pidasid paremaks oodata, et näha, missuguseks konkurss kujuneb.”

“See on suur au, et Eesti laulu konkurss on muusikute poolt nõnda hästi vastu võetud,” täiendab ETV meelelahtustoimetuse juhataja Mart Normet. “155 laulu näitab, et Eesti muusika elab, hingab ja rokib.”

Eesti laul 2010, Eurovisiooni Eesti finaal, on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eesti finaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina.