Hannah’i esimene rahvusvaheline singel „Keeping Score“ tõusis maailma mainekaimas Billboardi edetabelis 24.ndale kohale.

Londonis elava eesti lauljatari Hannah’i jaoks algas 2010. aasta üllatusterohkelt ja lennukalt – 24. positsioon Billboardi edetabelis. Tegemist on „Hot Dance/Club“ tabeliga, kus Hannah’i singel figureerib muuhulgas kõrvuti Robbie Williams‘i, Lady Gaga, Beyonce‘i ja teiste maailmakuulsate nimedega.

Billboard on iganädalane Ameerikas ilmuv muusikale pühendunud ajakiri, mida meelelahutusmaailmas nimetatakse ka „pühaks piibliks“, kuna seal sisalduvad ametlikud andmed on erapooletud, erinevalt paljudest teistest edetabelitest.

Billboard‘i põhimõte on „business to business“, ehk mõeldud professionaalsele muusikakasutajale, kes vajab kõige värskemaid ning erapooletumaid andmeid. Billboard‘i tabelid pannakse iganädalaselt kokku kõige populaarsemate laulude põhjal, edetabeli aluseks võetakse müügitulemused ning raadiomängitavus.

Esimene Billboardi ajakiri ilmus 1936. aastal, tänaseks on Billboardist saanud keskkond, mis hõlmab igat aspekti muusika äris; alates raadiost ja televisioonist, lõpetades CD, DVD ning internetist lugude allalaadimise arvestusega. Billboard.com avaldab igal nädalal erinevate muusikazanrite edetabelid. Tabelite kogupikkuses nägemiseks peab olema Billboard.com registreeritud kasutaja, samas on Billboard ajakiri müügil enamikes Euroopa erialastes raamatupoodides.

Hannah, kes jaanuarikuu puhkab koduses ja lumises Eestis on USA edu varasemalt ka maitsta saanud – 2002. aastal tõusis lauljatari toonane singel „Blinded“ Chicago suurima raadiojaama EnergyFM edetabeli esinumbriks ning püsis seal kokku kaheksa nädalat. Selle raames andis Hannah Chicagos kontserdi 6000nde pealise publiku ees.

„Keeping Score“ singlile on teinud remix’id Inglismaa mainekamad DJ’d – Bimbo Jones, Riff’s&Rays, Digital Dog ning Sharp Boys.

Uhiuut „Keeping Score“ video remix’i Sharp Boys’ilt vaata siit:

[ot-gallery url=”gallery/hannah%e2%80%99i-uus-start-ameerika”]