OHMYGOSSIP – Olen päris pikka aega mõelnud, et miks siinsed inimesed tahavad kogu aeg teiste kohta midagi halvasti öelda. Justnimelt midagi. Tundmata inimest ja süvenemata artikli teemasse, on vaja ikka mõni ASJAKOHANE LAUSE poetada kui rumal, kole, andetu, mõttetu jne… keegi on. Üha enam hakkab tunduma, et eestlase toit ongi teine eestlane. Ja asi läheb iga päevaga aina hullemaks. Tänases blogis keskendun meie armsatele netikommentaatorite.

Olen viimased nädal aega põhjalikult jälginud siinseid veebiportaale ning tuleb tunnistada, et ei ole vahet kellest või millest kirjutatse, ikka ja alati on kõik halb ning umbes 90% kommentaaridest negatiivne. Kes ei usu, minge ja vaadakse ise, mis toimub meie paljude portaalide kommentaariumites. Vabandust väljenduse pärast, aga süda läheb pahaks selle peale, mida kirjutatakse oma kaasmaalaste kohta.

Siinkohal tahaks teha ühe eksperimendi ja vaadata, et mitu kommentaari ilmub lugudele siis, kui inimene on indentifitseeritud ning vastutab oma sõnade eest :) Olen veendunud, kommentaaride hulk kahaneks näiteks  50lt 5le ning need kannaks, kas positiivset või neutraalset sõnumit. Veel ägedam oleks, kui kommenteerija juures oleks ka tema täispikkuses foto ning lisaks ülevaade tema suurimatest saavutusest elus. Siis kõik saaksime näha neid ilusaid, tarku, maailmatasemel andekaid, staarigeeniga, elegantseid, kõrge IQ-ga, seksikaid, vastupandamatu (tele, lava) sharmiga ja…ja…ja…ja… (oeh, loend on lõpmatu) netikommentaatoried, kes teiste aadressil julgelt sõna võtavad.

Kõrghetk oleks muidugi teha telesaade aktiivsematest kommentaatoritest, kus fookuses on needsamad säravad  ja talendikad arvamusliidrid, kelle klass on kõrgemal kui mistahes inimesel, kellest meedia kirjutab. Mina igatahes jään seda saadet väga ootama. Loodan, et keegi teeb ära!

Armad inimesed! Mõelge enne, kui te midagi kirja panema hakkate. Kas on vaja mustata ilmaaegu kõike ja kõiki?

Selle asemel, et ennast hommikul kell 8 arvuti taha persetada ning sappi hakata pritsima, tee enne seda üks karastav hommikusörk ja vaata, mis mõtted siis pähe tulevad.

Kas ikka kõik on halb ja maailm hall? Siis mine kuula natuke linnulaulu ka. See juba aitab.

Kui teil on vastupandamatu soov iga päev kõike ja kõiki kritiseerida, oleks viimane aeg tähelepanu pöörata enda vaimsele tervisele ning mõelda, miks sa oled selline? Kus see negativism tuleb? Mitte enda ego, depressioonis vaimu või madalat enesehinnangut rahuldada teiste inimeste arvelt, kes siin riigis teie heaks ja rõõmuks palju ära teevad. Hinnake iseennast ja hinnake teisi!

Luban, et järgmine blogi tuleb juba millesti palju rõõmsamast, aga seda teemat ma kohe ei saanud jätta puutumata.

Soovin Teile kõigile rõõmurohket uut aastat!
Merka

Merka Blogi Gossip.ee´le, (05.01.10)