“Nagu ma olen juba korduvalt märkinud, hävitab lõunamaa igasuguse jõulutunde. Viimased kaks nädalat püüdsin end lausa hüpnootiliselt jõuluaega mõelda, aga ükskoik kui palju ma aga ponnistasin, ei tulnud see mul kuidagi välja. Paar korda püüdsin isegi toad ära ehtida, aga tõmbasin siis kaunistused rabavas kuumuses maha ja istusin hoopiski põrandale ning vahtisin ärritunult lakke,” kirjutab hetkel Argentiinas viibiv Katrin Lust-Buchanan oma Õhtulehe blogis.

“Rääkisin paarile kohalikule sõbrale igatsusest värskelt tuppa toodudud kuusepuu järele, mille peale soovitasid nood osta aiapoest elupuu. Seda ma muidugi ei julgenud neile öelda, et viimane tekitab minus kui eestlases surnuaiatunde. Paaris kodus, kus see üleval oli, tahtsin ma lausa minema joosta,” kirjeldab Lust-Buchanan. “Kui muidu unistavad eestlased ikka soojast ja päikesest, siis jõulu ajal ei tahtnud end palmi alla mõelda mitte keegi. Siis on kodus kõige parem!”

“Ainus, mis mu meeli natuke tõstis oli see, et ma ei olnud ainus, kes põrgupalavuses pühi veetis. Üks minu armsatest sõpradest on hetkel Austraalias, Perth’is. Seal näitas kraadiklaas jõululaupäeval veelgi rohkem kui siin – peaaegu nelikümmend kraadi. Karjusime üksteisele äratundmisrõõmus: “Issand minul ei ole ka jõulutunnet. Mitte raasugi!”

“Jõululaupäeval otsustasin ma selga panna punased bikiinid ja veeta terve päev basseini ääres mõnuledes. Eks ma sisismas teadsin, et enamus teist, kes seda blogi loevad, naudivaid TÕELISI jõule lume ja küünlavalgusega. Minu jaoks olid Argentiina jõuludel seljas punased bikiinid, mis mulle siinseid pühi igavesti meenutama jäävad!”