Tallinna Kaubamaja, A-Selveri, ABC Kinga, KIA Auto, Kitmani, Liviko, Balbiino jt ettevõtete käekäiku suunav ärimees soovitab alanud aastal ettevõtjail olla ikka konservatiivne, sest mingit imelist majanduskasvu Eesti ja teiste Balti riikide turul ei teki.

“2008. aastal olid kõik meie tööviljakuse näitajad buumi tõttu nii kraavis, et palkade alandamine oli hädavajalik. Ilma selleta poleks paljud 2009. aastat üle elanud. Praegu mingit ühtset retsepti pole. Kõik ettevõtted peaksid praegu jälgima oma rahavoogu, see on kõige tähtsam. Neid, kes kasumit teenivad, on väga vähe, enamik saab ju kahjumit. Samuti ei tohi unustada, et 2010. aastal eurotsooni majandus kindlasti kasvab. Me peaksime vaatama kriisiga tekkinud uusi võimalusi. Väljakujunenud turuvahekorrad on muutumas. Kui enne olid kõik harjunud, et see tarnija on suur ja tema käes on selline turuosa, siis nüüd on võimalik kiilu vahele lüüa. Kõikide riikide firmad otsivad uusi hankijaid,” räägib Jüri Käo Äripäevale.

Kuhu soovitaks Jüri Käo investeerida? “Mina soovitan investeerida valdkonda, mida tunned. Kui omad mingis valdkonnas kompetentsi, siis suudad seal ka oma investeeringuid juhtida. Laiemalt vastates – mina investeeriks ekspordiga seotud valdkonda. Siseturu vajaduste rahuldamiseks praegu investeerida… ehk on vale öelda, et pole mõtet, aga…”