Rootsi Kuningas Carl XVI Gustaf rääkis oma trditsioonilises jõulukõnes esimesel jõulupühal pulmadest ja laste õigustest. Aastal 2010 toimuvad Printsess Victoria pulmad on talle tulevikulootuse sümboliks, vahendab Aftonbladet.

Kuninglik perekond tunneb suurt ootusärevust Kroonprintsess Victoria ja Printsess Madeleine´i peatselt toimuvate pulmad ees. “Lähemas tulevikus toimub meie perekonnas midagi väga suurt, mis pakub tohutult palju rõõmu ning mis isiklikult minu jaoks sümboliseeerib lootust tuleviku ees. Ma mõtlen muidugi selle peale, et meie kaks tütart, Kroonprintsess Victoria ja Printsess Madeleine, abielluvad,” ütles kuningas oma jõulukõnes, mille edastas P1 reede pärastlõunal.

Ent kuningas rääkis ka sellest, et see pole mitte alati iseenesestmõistetav olnud, et kuninglikust perekonnast pärit inimesed saavad ise vabalt valida, kellega nad abielluvad. “Kui mina üles kasvasin, siis polnud alati loomulik asi abielluda oma südame poolt väljavalituga. Seepärast olen ma kohutavalt õnnelik, et minu tütred, nii nagu ka mina, saavad koos olla selle inimesega, keda nad üle kõige armastavad. Samuti tänas kuningas rootsi rahvast “selle toetuse ja julgustuse” eest, mida ta nad pulmade eel on tundnud.

Kuningas rääkis ka sellest, et tema ja Kuninganna Silvia on üles näidanud initsiatiivi uue lastele ja noorukitele suunatud foorumi loomisel. Seda seoses sellega, et FN´i lastekonventsioon saab sel aastal 20 aastaseks. “World child and youth foorumi mõte on inspireerida ja toetada seda, et FN´i lastekonventsioonist kinni peetaks. Me loodame, et esimene foorum saab toimuma Stockholmis järgmise aasta lõpus,” ütles kuningas.

Kuningas pöördus ka Rootsi töötute, eriti just noorte ja sisserändajate, ning igapäevakangelaste nagu tervishoiutöötajate ja vanurite eest hoolitsejate poole.