Ines tõdeb, et Eestis ollakse lapsesaamise kohapealt endiselt vanamoodsad ning suguseltsi vihjeid “bioloogilise kella” tiksumisest on jõudnud temagi kõrvu. “Eestis on paljud otsustanud lapsi saada kahekümneselt, aga kuna olen näinud, kuidas ka vanades Euroopa riikides elatakse, siis võtan eeskuju pigem neist, kes saavad enne ise valmis ja näevad ennast tervikuna ning alles siis hakkavad laste peale mõtlema,” räägib Eda-Ines Etti (28) ajakirjale Naisteleht.

“Pigem toetan sünnitamise lükkamist kolmekümnendatesse,” ei tee Ines saladust. Teisalt on moodsate iseseisvate naiste hulgas palju tugevaid karjääriehitajaid, kes jäävad hiljaks ja sobivat isakandidaati enda kõrvale ei leiagi. “Ehkki ideaalis näen lapse kõrvale ikka kaht vanemat, on ka üksiku naise lapseprojekt minu jaoks okei,” räägib Eda-Ines.

“Need on võib-olla just sellised naised, kes meie ühiskonnas ei leiagi meest. Tugevaid naisi ju kardetakse ja pealegi on mehi vähem, mistõttu kõigile ei jätku ka. Olen nii oma tutvusringkonnas kui ka enda puhul tähele pannud, et mehed kardavad enesekindlaid naisi. Märgatakse ja vaadatakse, aga lähedale ei julgeta tulla. Aga ma olen ometi viimane inimene keda karta!”

Mille järgi Ines, kes elab koos portugallasest Franciscoga (39), endale meest valib? “Ma pole seda tüüpi, kes otsib ja analüüsib. Õiged inimesed tunnevad teineteist ikka ise ära,” usub Ines. “Mees peaks teenima vähemalt sama palju kui mina, muidu lähevad need asjad tasakaalust välja. Mina tahan, et mees ikka teaks, mida homne toob.”