Maailm meie ümber muutub üha enam ja seda mitte sugugi turvalisuse suunas. Ajakiri Naised uurib lauljatar Ithaka Maria Rahulalt kuidas tema kaitseb oma peret ja kuivõrd sageli mõtleb tänaval ümbritsevate ohtude peale.

”Ma ei oska öelda, kas ümbrus on muutunud vähem turvaliseks, pigem tahaks siiski loota, et mitte. Ohud tervisele ja inimese elule varitsevad ju praktiliselt kõikjal ja alati. Annaks jumal, et nende vältimisega edukalt toime tuleme,” räägib Ithaka Maria.

Lauljatari sõnul peab inimene saama rääkida oma perekonnas kõikidel teemadel avameelselt. “Hirmus ei saa ju elada, aga tuleb kasvatada alahoiuinstinkti. Seega ärgu soe tuba, lapsehoidjad, turvasüsteemid, vaktsiinid ja muud mugavused meid uinutagu! Hädaolukorda ise sattudes või nähes kedagi sattuvat tuleb kohe ja valjult “appi” karjuda! See meeldetuletus võib tunduda ehk triviaalne, kuid olles igapäevaselt pärsitud konventsionaalsustega, võime ka ekstreemses situatsioonis olla unustanud niisuguse lihtsa asja, lootes “millelelgi”.”