Eestit Albaanias  ülemaailmsel missivõistlusel Miss Globe esindanud kaunis Neitsi tähtkujust Breth Tootsi (18) räägib, et ta usub ennustajate erilisi võimeid, kuid pole endas veel piisavalt julgust leidnud, et neid külastada. “Ise ei ole ennustaja juures käinud, kuigi tegelikult olen sellele mõelnud, kuid ometi jääb julgusest vist veidi puudu,” ütleb Breth Gossip.ee ´le.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Tähtkujult olen ma Neitsi. Koolis pidin mõni aeg tagasi tegema psühholoogilise analüüsi iseendast ning siis ma veidi uurisin oma tähtkuju iseloomustusi ja endalegi üllatuseks avastasin väga palju sarnaseid jooni.

Kas olete astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Tegelikult on see väga huvitav teema ning olen mitmeid kordi mõelnud uurida seda lähemalt, kuid ometi ei ole sellesks lihtsalt aega olnud. Eriti hakkas see mind huvitama siis, kui elasin kuu aega ühes toas neiuga, kes justnimelt uurib astroloogiat. Ta rääkis mulle väga huvitavaid fakte minu tähemärgist ning eelnevalt, kui ta veel ei teadnud mu tähemärki, siis minu olemise ja käitumise põhjal pakkus ta õige tähemärgi ning ka sünnipäeva küllaltki täpselt.

Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usute? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Vot nendesse päevaennustustesse ja suhtehoroskoopidesse mul usk puudub. Ma isegi ei vaevu nende jälgimisele oma aega raiskama.

Kuidas klapib teie tähtkuju teie lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“

Tegelikult ma ei olegi mõelnud sellisele asjale, et kas minu tähtkuju sobib minu lähedaste omadega. Nii palju ma sellele tähelepanu ei pööra, kuid arvestades seda, et mul on mu lähedastega väga head suhted, siis järelikult võib öelda, et klapib küll. Üldjuhul puuduvad mul tähtkujude suhtes n-ö  eelarvamused, et kui näiteks minu elus on olnud Ambur, kellega ma ei klappinud ning kui peaksin tutvuma uue inimesega, kes juhtub samuti olema Ambur, siis ei ole mul olnud sellist mõtet, et oi, sellega inimsega mul suhtlemine ei klapi.

Mida arvate ennustajatest? Kas olete ise kunagi nende juures käinud?
Kui inimene teeb midagi hästi, siis mul ei ole midagi ette heita. Paljude arvates võin ma kindlasti olla naiivne ja rumal, kuid ometi usun ma sellesse, et osa inimestel on erilised võimed. Väga huviga jälgisin saadet “Selgeltnägijate tuleproov” ning olukorrad, mille lahendamisega osa võistlejad hakkama said, olid küll uskumatud, kuid väga muljet avaldavad. Ise ei ole ennustaja juures käinud, kuigi tegelikult olen sellele mõelnud, kuid ometi jääb julgusest vist veidi puudu.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?

Jah, ma usun saatusesse. Arvan, et kui miski peab ettemääratletult kuidagimoodi minema, siis nii ta ka läheb. Ning kuigi vahepeal tuleb ette olukordi, kus ma kahtlen iseendas, siis siiski arvan, et oluline on ka usk iseendasse.

Kas olete kunagi tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime jne?
Jah, seda on elus ikka ette tulnud, et kui kellestki mõtled, siis ta just helistabki vms, kuid kindlasti ei tähenda see seda, et mul n-ö erilised võimed oleksid. Seda nimetaksin ma lihtsalt toredaks juhuseks.

 

Loe lisaks:
NEITSI e. Virgo (24. august – 23.september)

Esimene asi, mis teile tüüpilise Neitsi juures silma torkab, on hoiak, nagu oleks tal just praegusel hetkel mingi ääretult tähtis asi lahendada, või siis näolime, nagu oleks ta millegi pärast mures. Muretsemine on talle kaunis loomupärane. Neitsi on absoluutselt usaldatav ja siiras. Sellegipoolest võib ta teeselda, et on haige, kui ei taha kuhugi minna või midagi teha. Ta on valiv ja täpsust nõudev nii enese suhtes kui ka tubade korrastamises, toitudes, töös ja samuti armastuses.

Neitsi tähtkuju all sündinu on mõistusinimene, sügava iseloomu ja kriitilise mõistusega. Need inimesed tahavad lõpuni kõike teada, et veenduda selle tõsiduses. Neil on selge loogika, reaalsuse ja selguse tunnetus. Selle märgi all sündinutel on elu küsimustele terav pilk, nad on ettevõtlikud ja uudishimulikud, küllalt kavalad, kuid siiski tagasihoidlikud. Nad oskavad teistelt nende saladusi välja meelitada, kuid enesest ei armasta palju avaldada. Nad nõuavad kõigilt inimestelt täpset käitumist ja täpsust. Hirmu nad ei tunne. Tegutsemine on alati läbi mõeldud. Nad ei salli liialdusi, ekstsentrilisust ja vihkavad ebaõiglust. Korraarmastus võib muutuda lausa maaniaks. Neile meeldib koguda raha, nad on kokkuhoidlikud ja kergemeelselt välja antud raha tekitab neis meelehärmi.

Eelöeldu põhjal ei tohi muidugi teha järeldust, nagu oleks iga augusti lõpus või septembris sündinu ilmtingimata pisiasjade kallal noriv, pedantselt puhtust ja korda nõudev dogmaatik. Paljud Neitsid lausa säravad oma Merkuuri mõistusega – kui muidugi teieni jõuab nende poolt lendu lastud märkuste mõte – ning neist kiirgub Merkuurile omast sarmi, millele on raske vastu panna.

Kuigi  Neitsi unistab väga harva võimatutest asjadest, on tal kaunis sageli harjumuseks manada näole unistavat ilmet, mis jätab teistele mulje, nagu oleks ta end üleni mähkinud vikerkaarelinikusse, mille paljast olemasolugi tema ratsionaalselt loogiline mõistus keeldub tunnistamast, rääkimata sellele järgnemisest. Kui Neitsi tüdineb kellegi vulgaarsusest, rumalusest, hoolimatusest või lohakusest, võib ta järsku tujukaks, ärrituvaks, tõredaks ja närviliseks muutuda.

Neitsi tähtkuju all sündinutel on alati isikupärane mõistus ja nad on head töötajad. Neist saavad head pedagoogid, kollektsionäärid, raamatukogu töötajad ja teised. Selle tähtkuju all sündinud omavad kirge teadmiste järele, õpivad kogu elu lõpuni. Neil on suur tahe lugemiseks ja uurimiseks. Nad on uhked oma teadmistele ja lasevad seda meeleldi välja paista. Neil on kõneand ja nendega on raske vaielda. Ülemusena väga pedantne ja on väiklase nõudlikkusega korra järele, õige kardetav. Nad arvustavad meeleldi teisi, kuid ei taha, et neile sama mõõdupuuga mõõdetaks.

Reeglina elavad need inimesed kaua, on lugupeetud, kuigi pedantsuse pärast tekib tülisid, ka pisiasjade pärast. Kuid nende praktiline meel, elutarkus ja kaine mõtlemine aitavad neil alati kohaneda partneriga. Neitsid on üllatavalt hea tervisega, hoolimata kõigist ravimpreparaatidest, mida nad alatasa endaga kaasas tassivad. Nende põhilised terviserikked on tingitud ületöötamisest, vaimsest pingest ja pessimismist.

Ei Neitsist mehel ega naisel ole ohtu, et armastus teeks teda pimedaks armastatu või armusuhte enda vigade ja puuduste osas. Ehkki arvukad Neitsid kipuvad vanapoisteks ja vanatüdrukuteks jääma, on nende hulgas ohtrasti ka neid, kes lõpuks siiski abielu õndsust nautida saavad. Nad ei torma abiellu tulise kirega, sest see pole vastavuses Neitsi põhiloomuseg
a, ent sellest hoolimata on lausa üllatav, kui suurepäraselt nad abieluvankri vedamisega toime tulevad ja kui truud nad pea eranditult oma perekonnale on.

Teil ei õnnestu selle päikesemärgi esindajaid ohtralt oma armastust jagamas ega raha pillamas näha. Nad on mõlemas nimetatud valdkonnas ettevaatlikud ja mõistlikud. Nende armastus on kindel ja rahulik, ning raha osas on nad samuti konservatiivsed. Kummalisel kombel on Neitsil lausa neurootilisuseni küündiv vastumeelsus kasutada teiste teeneid, ehkki nad ise soovivad teisi igati aidata. Nad ei taha mingi hinna eest teistele võlgu olla ega sõltuda kellestki peale iseenda.

Selle tähtkuju all sündinud naised on hoolitsevad, kuid neil tuleb puudu temperamentidest. Nad armastavad flirti ja seda väga peenelt, virtuooslikult, kuid nad ei lähe alati kaugemale ning tõmbuvad viimasel hetkel tagasi. Nad kannatavad üldiselt häbelikkuse all, kuid oskavad seda varjata. Oma kalduvuse tõttu kriitikale, analüüsile, märkustele, seavad tihti ohtu oma suhted lähedastega.

Nagu Kaaludki, on ka Neitsi kiire oma harjumusi ja vigu salgama. Ta oleks nagu pime oma vigade suhtes ja justkui ei märkaks oma nõrkusi, kuigi teiste omasid näeb üllatava selgusega. Proovige öelda Neitsile, et ta on kritiseerija, muretseja, pisiasjade kallal norija või liigselt dieedi ja tervisega tegelev. Ta eitab seda kohe.

Õnnenumbrid: 6, 15, 24, 33, 42, 51
Värv: Indigo, violetne
Mõjutav planeet: Merkuur
Element: Maa
Õnnepäev: Kolmapäev
Õnnekivi: Ahhaat, Nefriit
Metall: Elavhõbe, plaatina
Lilled / taimed: Võõrasema, hüatsint

Kuulsad Neitsid läbi ajaloo:
Prints Albert, Lauren Bacall, Robert Benchley, Ingrid Bergman, Leonard, Bernstein, Sid Caesar, Maurice Chevalier, Theodore Dreiser, Kuninganna Elizabeth I, Henry Ford II, Greta Garbo, Arthur Godfrey, Goethe, John Gunther, Lyndon Johnson, Elia Kazan, Joseph Kennedy, Lafayette, D.H. Lawrence, Sophia Loren, H.L. Mncken, Walther Reuther, Kardinal Richelieu, Peter Sellers, Robert Taft, William Howard Taft, Roy Wilkins jne.

 

[ot-gallery url=”gallery/breth-tootsi-gossip-ee%c2%b4le-ma-usun-sellesse-et-osadel-inimestel-on-erilised-v%c3%b5imed”]