OHMYGOSSIP — Suurperede vanemate üle visatakse mitmesuguseid nalju, mis ei lähe isegi mitte musta huumori alla ning võivad olla pigem haavava mõjuga. Viie lapse isa Justin Ricklefs avaldab Huffinton Post lehes küsimused, mida talle jätkuvalt esitatakse. Pea meeles, et neid küsimusi ei tasuks suureperede isadelt või emadelt küsida.

1. Teil on kindlasti jube palju tegemist?
Mõni ütleb vahel isegi, et “Te lähete selle kõige keskel kindlasti hulluks” või midagi analoogset, et “Arvata võib, et kodutöödest teil puudu ei tule”. Suures peres on tõesti palju tegevust, aga need ei ole kõik negatiivsed, vaid ikka saab nalja ka.

2. Kuidas teid küll nii palju on?
See on mehe sõnul üks kõige tüüpilisem reageering suurperede puhul. Laste arvule suunamine võib suurpere vanema enesetunde väga ebamugavaks muuta. Tasub suu kinni hoida.

3. Kas nad kõik on sinu omad?
Ärritav küsimus – eriti veel isale – et kas tõesti? Mees vastab tavaliselt sellele küsimusele nõnda: “Jah, ma arvan küll!” või et “Kust mina pean teadma. Kas nad ei ole siis minu moodi?”

4. No kas juba aitama ei hakka?
Julgemad esitavad sellise küsimuse. Suurpere lapsevanema jaoks on see vastuvõetamatu. Tundub, justkui oleks mitme lapse saamine vastuvõetamatu.

5. Kas elu liiga kalliks ei muutu?
Pere majanduslikku olukorda puudutav küsimus tekitab alati ebamugavust. Mees tavatseb sellisele küsimusele vastata: “Nii kalliks küll mitte, kui su auto!”
Avafoto: PantherMedia/ Graham Oliver/ Scanpix

Save