OHMYGOSSIP —  21. jaanuaril oli kallistamise päev ning peagi saabub sõbrapäev, seoses sellega uurime tuntud persoonidelt, kui tihti nad kallistavad ja mida üldse kallistamisest arvavad.

Kas olete täna juba kallistanud? Kui tihti te kallistate?

Airi Vipulkumar Kansar: “Kallistan oma pisikesi lapsi iga päev, hommikust õhtuni.”

Anna-Maria Veidemann-Makko: “Mina sain täna suure kalli oma pojalt, Henrilt, kes mind nii südamlikult täna hommikul tööle saatis. Kandsin seda sooja emotsiooni päev läbi endaga kaasas.”

Sindi linnapea Marko Šorin:” Jah. Olenemata päevast.”

Kirjanik ja luuletaja Margit Peterson: “Kallistame iga päev ja korduvalt poja Germoga”.

Anne Loho: “Kallistan tihti ja oma kullakesi koguaeg- see hoiab hinge hella ja tervise korras”.

Andra Veidemann: “Olen. Oma ema, kellel sünnipäev ja venda, kes ema õnnitlema tuli.”

Viira Kodu juht Priit Sutt: “Kallistamine on soe ja emotsionaalne tegevus. Gripi hooaja keskel tuleks aga enne kallistamist vähemalt üks küüslaugu küüs ära süüa. See annab elule vürtsi ja hoiab sind pahadest haigustest ja valedest inimestest eemale.”

Anne Adams: “Olen kallistanud;) ja oma kalleid inimesi kallistan ikka iga ilmaga ja igal sobival momendil, eraldi nö kallistamise päev tundub mulle kummaline, aga ehk siis vajab mõni kallistamises järelaitamistunde ja kui säärane päev kedagi aitab, no las siis olla”.

 

Hea teada!
Kallistamine annab energiat ja annab emotsionaalse heaolu tunde. Kallistamine on kõige universaalsem ravi kõikide haiguste vastu. Kallistamine on justkui käepigistus aga südamega. Regulaarne kallistamine vähendab südamehaiguste riski, vähendab stressi ja tõstab isegi immuunsust. Kümme sekundit kallistust võib alandada vererõhku. Kallistamine tõstab heaolu hormooni nimega oxytocin (oksütoksiin). Kallistamine tekitab usaldustunnet. Kallistamine nahk-naha vastu mõjub eriti hästi just südamele, kallistamine soojendab südant. Kallistamine näitab, et sa hoolid ja et sinust hoolitakse. Kallistamine rahustab ja tervendab, aitab unetuse korral ja annab jõudu. Kallistada saab igalpool, igal ajal ja igaühega. Kallista oma lapsi, abikaasat, sõpru, vanemaid, töökaaslasi. ja miks mitte ka puid :) Kallistage terviseks!