OHMYGOSSIP — Soome oksjoniportaali Huutokauppa.com eestvedaja Aki Palsanmäki on ühe aasta jooksul kaalu langetanud nii palju, et riided tuleb kõik ümber õmmelda, kirjutab Iltalehti.fi

Aki Palsanmäki on mees, kes elab suhteliselt kiire elutempo rütmis. “Nädala alguses olin Tamperes fotosessioonil koos Jethro Rostedt´i ja Janne Kataja´ga,” ütleb Aki. Fotosessioon oli seotud trio uue telesarjaga “Hyvät kaupat”. “Kolmapäeval jõudsin Heli´ga (toim. – Aki abikaasa) koju ja võtsin kohe lumerookimistööd ette.”Neljapäeval käis mees Äänenkoski´s, kust võttis kaasa õmbleja poolt valmistatud ülikonna. Tegemist ei olnud uue ülikonnaga, vaid vana õmmeldi mehe jaoks parajaks, mida ta oli aasta tagasi kandnud. “Pükse pidi väiksemaks õmblema, kuna ma ei soovinud peoks uut ülikonda osta. Pükse kõlbab veel kanda.”

Aki on juba 15kg kaalust kaotanud. Kehakaal on vähenenud tänu uuele toiduvalikule ning lisapingutus on loomulikult maiustuste näol. Mees on juba 20 nädalat kommidest eemale hoidnud.

“Ma ei kanna ülikonda tihti, viimati oli see suvel. Õmbleja võttis päris palju vöökohast ja pükste laiusest kokku. Ma ei tea, kas ma siis olen jalgadest ka peenemaks jäänud,” naerab Aki.

Akile on juba jagatud üks soomlaste televisiooni auhind. Täna (reedel 17.01) on mehel võimalus uus auhind võita, kus ta on parima telenäo kategoorias. Lisaks osaleb Aki sari “Suomen huutokauppakeisari” parima telesarja kategoorias. “Väga suur au on taas auhindade jagamisel osaleda. Niigi on juba väga hästi läinud, et olen kolme parima hulka pääsenud,” kiidab Aki valijaskonda.

Auhinna eest võitleb ka Arman Alizad (lisaks teletööle seotud ka moe ja disainiga) kui ka Jethro Rostedt (lisaks telenäo staatusele on mees kinnisvara äris). “Arutlesime just Rostedt Jethro´ga, et kas läheme tülli, kui üks meist võidab auhinna. Leidsime, et mõlemad on selle välja teeninud.”

Eelmisel aastal kiitis Aki tänukõnes oma abikaasat nii südamlikult, et publik pühkis heldimusest tekkinud pisaraid. “Olen tundlik Soome mees, kuigi väliskoor võib vastupidist näidata,” ütleb Aki.