Laupäeval, 28.novembril toimub Tallinnas Rotermanni Prooviveskis täiesti omanäoline klubiüritus BiiT008 – RBMA biits special.

BiiT väljub seekord oma tavalisest toimumispaigast Von Krahlist ning uueks toimumiskohaks on valitud Rotermanni Kvartalis asuv Prooviveski hoone 2 – 3 korrus. Biit korraldaja Madis Nestori sõnul on Rotermanni kvartali piirkond Eesti klubimaastikul veel suhteliselt tundmatu, sellest ka idee sealses miljööväärtuslikus kohas üks kvaliteetüritus teha.

BiiT’i eesmärk on paitada muusikafännide kõrvu uudse ja kvaliteetse muusikaga. Küsides Madis Nestori käest, kust tuli idee BiiT’i korraldada vastas ta, et vaatamata sellele, et tänases Tallinnas selgelt liiga palju pidusid toimub, jääb tihti üldpilt väga ühenäoliseks. „Või vähemalt tundub mulle, kui muusikafanaatikule, et mul ei ole kuskil eriti käia, kust inspiratsiooni saada. Muusikamaitsed on muidugi väga isikulised ja maitse üle ei vaielda aga see on lihtsalt minu nägemus sellest, mis on kvaliteetmuusika hetkel,“ kommenteerib Madis.

BiiT üritustesarja jaoks on oluline, et kõik peoga seonduv oleks kvaliteetne ning kunstipärane. Näiteks on peo reklaamflaieri tegemisse igakord kaasatud erinevad disainerid-kunstnikud-fotograafid, kelle tööd ja käekirja selle flaieri kaudu püütakse tuvustada. BiiT008 flaieri kujundas fotograaf-disainer Dmitri Gerasimov, kellel on väga omanäoline ja väljakujunenud stiil. Näiteks BiiT008 flaieri valmistamiseks kasutas Dmitri vanu viltpliiatseid. BiiTi puhul on olulisel kohal olnud ka selle peomeeleolu arhiveerimine pildis. BiiT008 toimumise juures aitavad kaasa tänavamoeportaali Vaatamind.ee tiimi liikmed, kes kohapeal (moodsalt riietatud) noortest oma portaali jaoks pilte teevad.

Seekordsele BiiT üritusele tuleb kohale mitu erilist ja tunnustatud muusikut. Seekordse ürituse peaesinejaks on värskelt Red Bull Music Academy London 2010 osalejaks valitud Moskvast pärit elektrooniliste biitide looja Dza, kelle käekiri sarnaneb artistidega Flying Lotus, Dorian Concept, Paul White, Bullion jne. Red Bull Music Academy on aastate jooksul tootnud lugematul arvul tundmatuid, andekaid seni avastamata talente üle maailma ja BiiT tahab olla just see, kes neid Eestis tutvustab.

Lisaks Dza’le tuleb laupäeval Prooviveskisse meeleolu looma Soome dubstep DJ Desto. Huvitaval kombel on Soome dubstep palju rohkem kaardile jõudnud, kui Eesti oma. Desto lööb lained siin ja sealpool Põhjamerd ning on lähitulevikus välja andmas oma uut EP-d nimekale plaadifirmale Ramp Recordings, mille nimekirja kuuluvad artistidena hekel muusikamaailmas ja kriitikute silmis vägagi innovatiivsed kujud – Falty Dl, Zomby, Hot City, Shortstuff.

Nestori sõnul ootab ta erilise innuga Dza laivi ning muidugi ka Desto etteastet. BiiT008 lubab peolisi sõna otseses mõttes kõrvust tõsta.