OHMYGOSSIP – Soome Modellikooli- saate võitja Sanni Salminen ei loonudki endale modellina unelmatekarjääri vaid töötab hetkel hoopis graafilise disainerina. “Olen nüüd omas valdkonnas. Mu karjäär on edenenud iseenesest graafilise poole peale. Mul on entusiasmi ja motivatsiooni viia seda kõike edasi,” räägib Sanni Ilta-Sanomat intervjuus.

181 sentimeetrit pikk soomlanna Sanni Salminen võitis Mallikoulu (eesti keeles Modellikool) saate juba aastal 2006, kuid jättis hiljem moelavad seljataha. “Mulle tundus, et olen juba liiga vana catwalki jaoks,” mõtleb Sanni. Tal on seljataga kiire elu ja ees ootavad teda hoopis uued unistused. “Alustasin hiljuti tööd graafilise disainerina ja varsti saan kätte ka koolitunnistuse,” rõõmustab Sanni.

Sanni Salmisel on ette näitada ka juba tehtuid töid. Näiteks eelmisel aastal toimunud Soome kuulsaima räppari Cheek’i kontserdi fännisärgi lõvikujutis oli just Sanni looming.

Pikkade säärtega modellil oli noorena ka paljutõotav tulevik kergejõustikus, kuid jooksud jäid pärast keskkooli pooleli, sest liigsed lihased polnud modellikarjääri luues enam sobilikud. Sanni teab, et häbeliku maatüdrukuna ei löö ta läbi sellises rajus modellimaailmas. “Olin iseenda probleem. Isegi kui mul oli sobiv nägu, ma ei osanud anda endast kõike. Selleks peab olema ekstravert, omama häid sotsiaalseid oskusi, et suhelda klientidega. Mina tegin oma suu lahti ainult siis kui oli tõesti vaja,” tunnistab Sanni.

sanni salminen
Sanni Salminen
Foto: SIGHT Management Studio (sight-management.com)

Modellitöö on põhiliselt tööotsade otsimine ja kui joosta kellagagi võidu, siis glamuur jääb sellisest elust kaugele. “Lõppude lõpuks on hea kui on olemas ka tagavaraplaan, sest modellina ei elatata tavaliselt end elu lõpuni. Mitmed modellid õpivad töö kõrvalt,” räägib modellisaate võitja. Modellitööga ei saa rikkaks, Sanni räägib omast kogemusest: “Moelavadel kõndimine ei toonud leiba lauale, sest palga asemel saime me endale tihti hoopis riideid pärast moeshowd. Tundsin end kui töövahendina ja kogu asi tundus vahel ebainimlik.”

“Modellitöö polnudki tegelikult mu kutsumus, tahtsin vaid näha kuhu tiivad mind kannavad,” räägib Sanni, kes keskendus üha enam koolile. “Aastatesse mahuvad ka ilusad mälestused nagu näiteks Los Angeleses maja katusel toimunud moeshow,” meenutab Sanni modelliaegu.

Sanni tahab tulevikus edendada oma disaini ja loodab teha tööd ka teisel pool kaamerat. “Oma firma alustamine on mu unistus, kuid sinna on veel pikk tee. Selleks on vaja teha palju tööd. Sellel alal on palju konkurentsi, kuid usun, et suudan oma stiiliga erineda,” räägib Sanni. “Peab alati õppima oma vigadest ja tuleb püüda ennast areneda!”

Loe lisaks:
Ülikõhnad modellid on varsti minevik! Prantsusmaal jõustus karm seadus

Tervislik eluviis on oluline ja lõpuks üritatakse ka moetööstust sellele rajale suunata. 

Soome modell Jenna: Kaamera ees poseerimine pole raske kui oled endaga rahul!
Jenna Holma on 22-aastane noor kaunitar, kes naudib paljastavates riietes pildistamist.