OHMYGOSSIP — Anne & Stiili jaanuarikuu kaanepersoon Kadri Simson räägib pikas intervjuus oma lahutusest, erakonna esimehe koha kaotamisest ja eneseületamisest.

Kadri tunnistab, et tema elu kõige keerulisemad hetked pole olnud seotud poliitikaga. Need on olnud hoopis ajad, mil ta on üle töötanud, pole osanud hoida ennast ega suhteid lähedastega, valinud elutempo, millega kaua vastu ei pea. “Muidugi on see lõppenud krahhiga – minu abielulahutus on ere näide. Õnneks on kõik kallid inimesed minu ümber alles. Isegi eksiga (Eesti Päevalehe ajakirjanik Priit Simson – toim) saan hästi läbi, kui vahel kohtume. Meie vahel ei ole mingit kibedust, nii lihtsalt läks,” räägib Kadri.

Kui Kadri on suhtlemiseks aja võtnud, pühendub ta vestluskaaslasele, ka ajakirjanikule, sellise teesklematu tähelepanuga, et aeg-ajalt tabab viimane end mitte küsimusi esitamas, vaid hoopis oma asjadest rääkimas. Soe empaatia pole enesekesksete poliitikute puhul kaugeltki igapäevane asi. “Ta on tõepoolest väga naiselik ja armas inimene. Lapsed, kes esimesest pilgust tajuvad inimese olemust ning headust, võtavad ta kohe omaks,” möönab tema kunagine pinginaaber, naistearst Margit Klaassen.

Kadri kolmest õest noorim, Susan Must meenutab, kuidas ta teismelise mässumeelse punkarina nahktagile neete igatses: “Kadri leidis mulle õige koha, tuli poodi kaasa ja lõpuks ostis ka need vajalikud needid. Ta oleks võinud ju minu kallal norida, et mul on kummalised iluideaalid. Võinuks ka keelata. Aga ta sai väga hästi aru, kui väga ma tolles eas just selliseid asju vajasin, ning oli alati mõistev ja toetav.”


Pikem intervjuu Kadri Simsoniga jaanuarikuu Anne & Stiilis!