OHMYGOSSIP — Jaanus Kõrv, tutud ka kui Küla Karla, räägib Ohmygossip.ee’le, et televisioon on alla käinud ning meelelahutus ei kannata kriitikat. “Täielik pettumus kannab märksõna televisioon. Peaasjalikult see osa, mida pakutakse nimetuse all meelelahutus. Kas see on aja märk või mingi omamoodi taotlus, see on minule võõras.”

Jaanus Kõrv, mida sooviksite südamelt ära öelda seoses aasta lõppemisega?
Täielik pettumus (või õigemini oli aega selles aasta jooksul äratundmiseni jõuda) kannab märksõna televisioon. Peaasjalikult see osa, mida pakutakse nimetuse all meelelahutus. Kunagi ütles Kaarel Ird (kindlasti ei ütle see nimi nii mõnelegi tänapäeva „nalja produtseerijale“ midagi) – telefoniraamatu võib ka lavastada, iseasi kas sel mõtet on. Aga tuleb välja, et meie telekanalites on ikka üks ja sama raamat. Vaatamata sellele, et paljud numbrid seal on ammu muutunud.
 
Kas see on aja märk või mingi omamoodi taotlus, see on minule võõras. Ehk teisisõnu – paroodiad esitatakse enamasti silma kargava välise efekti toel, millega rahvas pahviks lüüakse, varjates seega mõningast võimetust tuua esile parodeeritav tema olemuse ja isikupära kaudu. See on ju kena, kui nägu nö valge pritskrohviga üle lastakse, stilisti vikerkaarevärviline nägemus selga tõmmatakse ja hääl tänu tehnilisetele võimalustele sobivaks timmitakse. Paraku on sellises esituses palju rohkem kommertsi kui kunsti. Aga vaataja on vaimustuses ja produtsendid loevad higiste nägudega toodetud palagani vaatajarekordeid kokku. Paroodia kui äärmiselt nõudliku ja kapriisse žanri viljelemise oskust soovitan vaadata Vene telekanalitelt (midagi on ka YouTube`is) Maksim Galkini esituses.

Millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?
Ega muret kui sellist ja sõna otsese tähenduses olnudki. Olen oma natuurilt parandamatu optimist ja see peaks ju kõik selgitama. Telgikatet veidi kergitades on mul hea meel selle üle, et sain 28 aasta ootamise järel ametlikult kälimehe staatusse…
 
Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?
Olen mitmel korral öelnud oma paroodiate CD plaadi ilmumise aasta. Sel aastal tuli selgus imelihtsalt ja tänu Reet Linnale. Palju õnne talle kuldmikrofoni võitmise puhul! Prillitoosi saate lindistamise eel küsis Reet mu plaanidest. Kui paroodiate plaadi tegemise mõtte välja käisin, katkestas Reet mind küsimusega – DVD? Ja jõudsingi äratundmiseni – just DVD see peabki olema! Õnneks on Kohilas professionaalne kaameramees, kellega põhimõtteliselt on kokku lepitud. Kokkuvõtteks. Parafraseerides meie kultusfilmis öeldut, tahangi uuel aastal selgeks teha, kes ikkagi on Liivimaa parim ratsutaja… Edukat uut aastat!