OHMYGOSSIP — Metroseksuaal Vaigo Neigaus (pildil), ansambli Patune Pool solist Sünne Valtri ja Star FM’i ja Power Hit Radio saatejuht Marko Lõhmus räägivad Ohmygossip.ee’le oma seene-elamustest ;) Loe, kes ise sügise hakul seenel käib ning kui hästi seeni tunneb!

Kas käite ise seenel, või ostate neid kauplusest-turult?
Vaido Neigaus: Kunagi lapsena sai käidud koos onuga metsas seenel. Mäletan veel hästi kuidas ma leidsin hästi suure kärbseseene. Hetkel olen ostnud poest seeni.
Sünne Valtri: Naudin looduses viibimist ja seenel käiku naudin ma veel eriti. Peale töist nädalavahetust oli eelmisel sügisel minu parimaks „laadimiseks“ just seenele minek pühapäeva hommikuti.
Marko Lõhmus: Mina olen suur seenesõber! Eriti muidugi nende tarbimise osas olen kõva tegija. Elan põhimõtteliselt metsas, kus kasvab kõike, ka erinevaid seeni. Paraku ei luba elutempo mind just sageli metsa miskit korjama. Seega eelistan tarbida seeni siis, kui keegi hea inimene on need juba purki marineerinud või maitsvaks roaks valmistanud.

Millised seened kuuluvad teie lemmikute hulka?
Vaido: Seentest kôige rohkem meeldib mulle männiriisikas, kuuseriisikas ja kukeseen.
Sünne: Mina olen puravike ja kuuseriisikate fänn. Samas, suure seenearmastajana, söön marineeritult peaaegu igat seent.

Kas tunnete kõiki seeni, või korjate ainult neid seeni, mida hästi tunnete?

Vaido: Ütleme nii, et tunneksin eeltoodud seened ära, aga kuna seeni on olemas väga palju erinevaid, siis neid teisi ma ei tea.
Sünne: Eks ma ka igal korral õpin uusi seeni tundma, kuid korjan ikka neid, mida kindlalt tunnen. Samas on mõni seene app väga heaks abimeheks metsas.

Teate ehk mõnda head seeneroa või marineerimise retsepti?
Vaido: Retsepte tôesti ei tea.
Sünne: Kõige kiirem ja maitsvam on värsked kuuseriisikad pannil koos ehtsa taluvõiga kergelt läbi praadida. Teiseks lemmikuks on teha kupatatud seentest salat ning serveerida seda leivakausikestes. Loomulikult ei saa ilma marineeritud seenteta. Marinaadi teen ma täiesti maitse järgi… kindlat retsepti pole.

Kui tihti te ise kedagi seenele saadate ja millal oli viimane taoline olukord?

Vaido: Kui oleks keegi kes käib, siis isegi vast saadaks.
Sünne: Ma üldiselt ei saada inimesi „seenele“. Võin küll vahest impulsiivne olla, kuid ma jahtun väga kiiresti ja reeglina palun ka kohe vabandust. Viimast „seenele“ saatmist kohe ei meenugi, kuid kindlasti seda vahest ikka juhtub.