OHMYGOSSIP —  “Vanad laulud jäävad kindlasti meie repertuaari ja kindlasti lisandub sinna ka uusi laule, palju uusi,” räägib Ansambli Respekt uus naissolist Rita Liiver Ohmygossip.ee’le. “Tundsin, et Kerdol on mind vaja ja näete, õigesti tundsin. Otsus pidi tulema kiiresti, kuna Jane lahkumine Respektist oli äkk ja ootamat,” paljastab Rita oma Respekti sattumise tagamaid.

Rita Liiver, te olete ansambli Respekt uus naissolist. Millal ja kuidas te otsustasite Respekti solistiks hakata?
Tere. Jah, olen uus naissolist ansmblis Respekt ja väga rõõmus selle üle. Elutee viis mind Kerdoni. Ju tundsin, et Kerdol on mind vaja ja näete, õigesti tundsin. Otsus pidi tulema kiiresti, kuna Jane lahkumine Respektist oli äkk ja ootamatu ning juba järgmisel nädalavahetusel pidin olema laval ja kogu repertuuar peas. Olen alati tahtnud Respektis soleerida ja seetõttu käis kogu repertuaari pähe õppimine rõõmuga, kuid siiski oli töö raske. Ees ootab väga, väga töine aasta. Enne Respekti puhkust on mul justkui sisseelamise aeg ning peale puhkust 05. märts 2016 algab ääretult töine aasta, sest plaanis on salvestada erakordselt suur hulk uusi ja lahedaid ning ilusaid laule, samuti on esinemisi terve järgmine aasta broneeritud.  

Kas teil on olemas nüüd uus repertuaar, või laulate ka endise solisti Jane Kruusmaa laule?
Vanad laulud jäävad kindlasti meie repertuaari ja kindlasti lisandub sinna ka uusi laule, palju uusi.

Millistes ansamblites te varem soleerinud olete?

Varem olen laulnud koosseisudes NighLigh Duo (uuendatud koosseis) ja asendanud ka naislauljat Ane ansamblist Anmatino. Alles hiljuti laulsin ka koosseisus Village Voice. Ja paljudes teistes kooseisudes olen kaasa löönud.

Kui noorelt teil laulmise vastu huvi tekkis?

Laulmise vastu tekkis mul huvi kui olin veel koolilaps. Sealt algaski minu tee laulmiseni, käisin muusikakoolis ja õppisin pilli ja laulustuudios laulmist.

Kas teil on mõni lemmiklaulja või eeskuju ka lauljate hulgas?
Mul on palju lemmikuid, alates terminaatorist lõpetades Celine Dionini. Viimane on ka minu üks kõige lemmikum laulja:)

Kuidas iseloomustaksite Respekti teist solisti Kerdo Mölderit?

Kerdo, ta on loominguline inimene, mis on väga hea. Tal on ilus hing ja süda, ta on sõbralik ja temaga on ääretult meeldiv koos laval olla. Mida rohkem laval koos oleme, seda rohkem tunnen, et olen leidnud omale lavapartneri, kes on justkui mulle loodud:)

Kas uusi laule ka nüüd tulemas on?

Uutest lugudest niipalju siis, et kohe anname välja laulu “Kui olen läinud” millele tuleb ka muusikavideo ning peale seda veel kaks laulu “Aeg” ning üks vahva kantrilaul “Teel” millele kirjutas sõnad vahva ja andekas näitleja Veljo Reinik.