OHMYGOSSIP – Soome sekspomm Elena, kes läbis 18-aastaselt soovahetusoperatsiooni, teatas Facebookis, et ta haigestus jälle buliimasse ja langes masendusse.

Elena Vikström kirjutas, et Soome tervishoiusüsteem ei toimi, sest ta pole saanud abi oma probleemidele. Kuulus blondiin kirjutab, et talle pakutakse ainult antidepressante, mida ta ei taha võtta, sest need ei ole teda ka varem aidanud. Elena Vikströmi meelest on teraapia ainuke ravim sellises olukorras.

“Mul on palju häirivaid mõtteid peas, sest ma olin sündides valest soost, mis tekitas mulle lapsepõlvetraumasid,” tunnistab Vikström Soome veebilehele Metropoli.net.

Kui Elena tahtis minna teraapiasse, siis pääses ta esialgu sinna vaid hindamisperioodiks, mil jälgiti ta probleeme ja olukorda, kuid seejärel sai ta sealt negatiivse vastuse ravi võimaluse jaoks.

“Nende meelest ma ei vaja teraapiat, sest ma pole piisavalt segi peast,” imestab Elena.

“Minu esimene reaktsioon oli see, et täiesti uskumatu, mida siin Soomes peab tegema, et täidaks kõik kriteeriumid teraapiasse mineku jaoks? Minu meelest on tänapäeva olukord muutunud selliseks, et vaimsete probleemidega inimene ei saa enne abi kui võtab üledoosi või hakkab koolitulistajaks.”

Elena lõpetab oma jutu pessimistlikult: “Kas peab tõesti ootama nii kaua kuni inimene muutub lõplikult hulluks, et ta saaks lõpuks vajaliku abi oma probleemidele?”.

“Ma mõtlen nüüd, et ma ei saa ilmselt iialgi vajalikku ravi, olen arvatavasti elu lõpuni masendunud ja mõnikord lisaks veel söömishäirega… Vahepeal on nii lootusetu tunne…”.