OHMYGOSSIP — “Mina kui nõid näen, et on must loor peal,” räägib ‘Selgeltnägijate tuleproovis’ osalenud Hannes Vanaküla Ohmygossip.ee’le, et needuse tunneb ta kaugelt ära ning lisab, et üks tema põhitöö ongi nõidustest ja needustest vabastamine.

Hannes Vanaküla, mida tuleks teie arvates teha selleks, et õnnelik olla?
Ma kõigepealt defineeriksin „õnne“ natukene teistmoodi ümber. Õnn on emotsionaalne meeleseisund. Me tunneme õnnetunnet siis, kui meie sees olevad energiad liiguvad. Siit tuleb ka küsimusele vastus: tuleb enda sees olevad seiskuvad energiad tööle panna. Me ei tohi ära unustada, et kompleksid/ hingetraumad on energiablokeeringud. Esimese asjana peaksime vabanema oma hingelistest energiablokeeringutest. Järgmisena tuleks vaadelda seda, millised protsessid välismaailmas meie sisemiste energiavoogudega haakuvad. Kuna inimesed on erinevad, siis erinevad tegevused teevad inimesi erinevalt õnnelikuks. Ühtedele on vaja vara, sest vara eest hoolitsemine tõmbab sisemiselt energia käima (loomulikult ei tohi vara olla liiga palju, vaid täpselt jõukohaselt), teistel hakkab sisemine voog tööle, kui ta õpetab inimesi. Kolmas muutub õnnelikuks seigeldes. Jne.

Kas teie olete õnnelik inimene ja milles õnn teie arvates peitub?
Arvatavasti ma olen õnnelik inimene. Ma tegelen koguaeg komplekside/ hingetraumade parandamisega. Ja see käivitab minus sisemise energia, sest probleemide lahendamine on minu ampluaa. Maakeeli: minu edu probleemide lahendamisel teeb mind õnnelikuks.

Kui on paha tuju ning kipuvad tulema negatiivsed mõtted, siis kuidas neist kõige paremini
lahti saada?
Enda kogemustest võin öelda, et parim meetod on sudokut lahendada. Aga kuna inimesed on erinevad, sobivad erinevad tegevused. Ühed seksivad oma tuju paremaks, teised saavad naudingu shoppamisest, mõni karjub ennast teiste peale välja. On inimesi, kellel muutub läbi töö tegemise tuju paremaks. Mõni aga korraldab rahvaürituse ehk peo. Ühesõnaga variante on palju ja kõik inimesed pole ühe puuga löödud.

Kuidas saada aru või tunda ära, kui keegi on nõiutud või needuse all?

Mina kui nõid näen, et on must loor peal. Tavainimene võib sellest siis aru saada, kui kõik asjad kisuvad kahtlaselt sageli kiiva. Nt ei leia armastust, raha kaob, õnnetused jne.

Kas nõidusest ja needusest on võimalik ka vabaneda? Kui jah, siis kuidas?

See on nõidade pärusmaa. Üks minu põhitöö ongi nõidustest ja needustest vabastamine. Tavainimene ei tegele oma välja kontrollimisega ja seetõttu ei oska ta võõrmõjusid oma väljaga eemale lükata.

Kas olete teinud paha tuju tõttu mõne rumaluse, mida olete kahetsenud?
Ikka olen, aga ma ei mäleta enam. Tänaseks ma kooskõlastan igat oma sammu enda teisikutega (teisik on minu osa teises reaalsuses).

Mida toob tulevik Keskerakonnale ja Edgar Savisaarele, kas ta mõistetakse süüdi või õigeks altkäemaksu võtmises?

Küsimus ei ole süüs, vaid valitsevates jõududes. Niikaua kuni Savisaar ei investeeri õigesse kohta, on tema „jumalad“ ta peale pahased. Ja karistavad teda selle eest – on ta siis süüdi või mitte. Ja kuna Savisaarel on halvad nõustajad, kes ei näe „jumalate“ tahet, siis väga suure tõenäosusega kõrvaldatakse ta. Kui süüdi ei mõisteta teda altkäemaksus, siis küll leitakse uus süüdistus. Kuna Keskerakond on isikukultuse baasiline, siis Savisaare langemisega laguneb Keskerakond osadeks.

Kas Edgar Savisaar jätkab poliitikas, või hakkab tegelema mõne muu asjaga?

Hetkeseisul näen, et hakkab oma vanaduspensioni pidama ja millegi muuga ei tegele. NB! Tal on väga suur oht üldse siit ilmast lahkuda.

Kas Reformierakond jätkab võimul püsimist?
Esialgsete plaanidega jah. Muideks, ka Reformierakond ei tohi oma isandate vastu kätt tõsta.