Sami Lotila on juba aastaid Eestis elav endine soomekeelse kõmulehe Hymy peatoimetaja ning täna oma Tallinna blogi vedav mees, kes tuntud oma teravate, tihti ülevõlli ütlemiste poolest. Ohmygossip uurib, kas Sami peab ennast õnnelikuks inimeseks ning kuidas tema negatiivsete mõtetega tegeleb.

Sami Lotila, kas teie olete õnnelik inimene ja milles õnn teie arvates peitub?
Olen õnnelik, aga mitte rahulolev. Ei usugi, et minust kunagi saab rahulolev inimene. Eriti Eestis on raske olla rahulolev, eriti kui on vähegi sotsiaalset südametunnistust – või tervet mõistust. Eestlased on kurb rahvas ja Eesti kurb riik, sest eestlane ei oska ega julge olla õnnelik. Keegi peaks talle õpetama. Eestlane on igavene külaelanik, kes nüüd püüab elada linnas – kuhu ta ei kuulu. Eestlane ei saa aru, et teisele ära tegemine ei tee kedagi õnnelikuks.

Kui on paha tuju ning kipuvad tulema negatiivsed mõtted, siis kuidas neist kõige kiiremini vabaneda?

Miks oleks neist vaja saada lahti võimalikult kiiresti?

Mulle tundub tihti, et just nimelt need negatiivsed, pessimistlikud mõtted on kõige arengu mootor. Mul endal läks 40 aastat et saada aru, et minu mõtted pole sama asi kui mina ise. Aeg ajalt on mul kurvad mõtted, aga sügaval enda sees pole ma ise kunagi kurb.   

Kas olete teinud paha tuju tõttu mõne rumaluse, mida olete kahetsenud?

Ei ole. Ma pole üldse teinud rumalusi. Kui midagi olen kahetsenud, niin asju, mida pole ma teinud. Olen pabistanud ja jätnud tegemata.

Vaata ka:
Sami Lotila räägib Ohmygossip.ee’le kuidas ta Jyväskylä mõisast ilma jäi

OHMYGOSSIP — Skandaalne Eestis elav soomlane Sami Lotila räägib Ohmygossip.ee rubriigile “Sugupuu”, et teab oma juuri hästi ning on õnnelik, et saab südamelt ära rääkida seiga, kuidas Lotila’d oma mõisast ilma jäid.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Eestlastega ei saa seigelda
“Tavaeestlane on ju arglik ja passivne töllerdaja ja oma kakaaugu ümber tiirleja, kellele ”seiklus” tähendab uue säästuõlle või uue vetsupaberi proovimist või kanali vahetamist oma teleris,” räägib 30 aastat psühhoteraapias käinud Eestis elav endine Hymy lehe soomlasest peatoimetaja Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Olen viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraapias käinud
“Olen käinud ka viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraapias, sellest hoolimata, et üks seanss maksab rohkem kui Rimi või Prisma kassapidaja Eestis teenib nädalas. Kokkuvõttes mulle tundub, et raskuseid on minu elus olnud päris vähe, aga see muidugi sõltub suhtumisest,” räägib skandaalne Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Saan jaanuaris isaks ja jätkan oma elu samas vaimus
“Jätkan oma elu samas vaimus. Saan isaks jaanuaris ja kavatsen kasvatada oma pojast samasuguse vankumatu Eesti sõbra, kui olen ise. Ta kindlasti õpib ära soome keelele lisaks ka eesti keele. Ta võibolla jõuab rääkida eesti keelt, enne kui see ära kaob ja unustatakse,” avaldab oma arvamust endine Hymy peatoimetaja ning praegu Eestis elav äärmusliku elustiili ning ütlemistega Sami Lotila.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Eesti saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire
“Eesti edasise saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire. Investeeringute ja infrastruktuuri arendamise üle otsustatakse Brüsselis, panganduse üle otsustatakse Stockholmis, riigikaitse üle otsustatakse Washingtonis, piima- ja põllumajandusäri üle otsustatakse Moskvas, ja palgaraha ja sotsiaalkaitse järele minnakse Helsingisse. Tallinnas pole enam muud teha, kui mängida autorollot,” räägib kriitilise keele ja ennast imetleva meelega endine Soome kollase meediaajakirja Hymy toimetaja Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Euro-Eestist on saanud Neuro-Eesti, aga Finland on Funland!
Endine Soome kõmulehe Hymy peatoimetaja Sami Lotila on kurikuulus siin ja sealpool lompi, sest tema teravad ja enamasti kohatud kommentaarid ajavad turja tuliseks nii eestlastel kui soomlastel. Eestlasi järjepidevalt mustav ning “kassi ja kassiliivakastiga” võrdlev Sami aga ise nii ei arva: “Ei pea paremaks. Lihtsalt suhtun eestlastesse nagu nad soovivad/eeldavad ehk nagu suur vend väikesesse venda.”