OHMYGOSSIP – Sa saad juba täna vaid mõne lihtsa sammu abil oma elukvaliteeti parandada. Siin on kuus viisi, kuidas muuta oma elu kvaliteetsemaks.

1. Pööra tähelepanu pisiasjadele
Vaata näiteks kasvõi erinevate lillede kuju ja värvi, tunneta ahjust tulnud koogi lõhna või naudi värskelt pressitud mahla värskust. Me võtame paljusid pisiasju iseenesest mõistetavalt ja ei leia aega nende nautimiseks. Seega püüa korraks peatuda ja luba endal nautida neid pisikesi imesid, mida elu meile igapäevaselt pakub. Ühtlasi, mida iganes sa teed, tee seda täpsuse ja innukusega. Sa võid ju arvata, et keegi niikuinii ei märka sinu pingutusi, kuid see pole nii. Sa ei tea kunagi ette, millal võib sinu tehtud töö kedagi teist inspireerida.

2. Tee kõike pühendumusega
Miski pole tegelikult väärtuslik, kui sa pole sellesse pannud oma südant ja hinge. Kõigel peab olema mõte ja otstarve sinu elus. Seega jälgi, et teeksid kõike pühendumusega, sest see annab asjadele lisaväärtuse juurde. Seda lihtsat nippi järgides muutub elu palju väärtuslikumaks.

3. Austa oma keha
See, kuidas me end sisemiselt tunneme, võib olla seotud või mõjutatud meie välimisest minast. Sulle on antud ainult üks keha – hooli sellest, toida ja kaitse seda. Siinkohal pole asi vaid treenimises ja saleda joone hoidmises, vaid pigem mõistmises, et keha on kui tempel, kus sa elad. Seega hoolitse selle eest korralikult ja ära lase sel hoolimatuse tõttu kokku variseda.

4. Õpi andestama
Elu on täis takistusi ja katsumusi ning me kõik oleme kasvõi korra eksinud. Minevikust kinni hoidmine ja mitte andestamine tugevdab seda negatiivset hetke. Sellise koorma kandmine ei ole meeldiv ja takistab sul tõeliselt elu nautida. Sa ei saa küll muuta seda, mis juhtus, kuid sa saad kontrollida oma reaktsiooni. Ole parem inimene ning lase lahti vaenulikkusest ja vihast. Ainult siis, kui saad sellest koormast lõplikult lahti, suudad sa tõeliselt elu tunda ja kogeda.

5. Sina oled kõige tähtsam inimene
See võib kõlada egoistlikult, kuid tegelikult see ei ole nii. Selleks, et olla parim versioon endast ja käituda teistega hästi, pead sa kõigepealt hoolima iseendast ja selleks tuleb sul tõsta ennast esikohale. Kui sa ei anna endast parimat, siis pole sul võimalik ka teisi korralikult aidata. Pea seda igas oma ettevõtmises meeles. Parem sina aitab maailma paremaks muuta ja just seda me vajamegi.

6. Pühenda aega oma unistustele
Kas sul on mõni hobi, mis paneb su silmad särama? Võib-olla tegelesid lapsepõlves mõne huvitava spordiala või hoopis käsitööga? Tegele millegagi, mis pakub sulle naudingut ja rõõmu, sest see lisab sinu elule väärtust. Ära kunagi alahinda unistusi, sest just need aitavad meid elus edasi.

 

Allikas: ineedmotivation.com