“Minu kõige põnevam suveseiklus on see, et mu õpilased kutsuti Nõidade tuleproovi. Sellega sain kinnitust, et ma teen väga head arendustööd. Tänavuse hooaja nõiasaates on kaheteistkümnest inimesest kuus minu tuttavat,” räägib realitysarjas “Selgeltnägijate tuleproov” tuntust kogunud maag Hannes Vanaküla.

Hannes Vanaküla, milline on olnud teie senine kõige põnevam või huvitavam suveseiklus?
Minu kõige põnevam suveseiklus on see, et mu õpilased kutsuti Nõidade tuleproovi. Sellega sain kinnitust, et ma teen väga head arendustööd. Tänavuse hooaja nõiasaates on kaheteistkümnest inimesest kuus minu tuttavat. Kõrvalseisjana õppisin ma väga palju, aga teadmised, mis ma saatest kätte sain, ei kuulu avalikustamisele.

Millised plaanid on teil suveks?

Ehitada Vormsis katusealune lõpuni, sest peale arengumaagide hakkab edaspidi minu suvekodu külastama ka rahvuslaste seltskond ja võib-olla tulevikus veel mõni grupp. Ehitan oma Vormsi kodu välja selliselt, et seal oleks võimalik teha suvepäevasid.  Plaanis on ka Ruhnu saarele minna. Soovitan, väga ilus koht. Aga äkki jõuan suve jooksul ka kalale minna.

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?

Soe ja päikesepaisteline.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?
Toidu tegemine pole minu tugev külg. Aga annan ühe näpunäite. Kui te kala küpsetate, siis tasub kala kõhtu juustu panna. Annab hea maitse. Mul häid joogiretsepte pole, tavaliselt võtan kodus valmistatud marjasiirupit ja lahjendan veega, ning kustutan sellega oma janu.