OHMYGOSSIP — Armas Ohmygossip.ee lugeja! Siin on Sulle suur ülevaade päkapiku- ja jõulumaadest ning jõuluüritustest üle terve Eesti. Külasta vahvaid üritusi üksi, koos laste või terve perega! Soovime teile kaunist jõulukuud! (kui soovite oma Jõuluüritust lisada, saatke palun pressiteade: info@ohmygossip.nordenbladet.ee) Kalendrit täiendame iga päev!

Puhhi Lastemaailma jõulumaa
Tartus Puhhi Lastemaailmas oleval jõulumaal tegutsevad lumelepatriinud Tim ja Mia. 30. novembrist – 23. detsembrini. Lumelepatriinude kodud on küll õues, lume sees, kuid koos lastega satutakse hiljem tuppa, et osaleda näomaalingutega muinasjutus ja lahendada talvist võlukirja. Koos meisterdatakse ühistööd ja lauldakse talvekaraoket ning kaunistatakse piparkooke ja juuakse teed.  Programmi pikkus on 2 tundi. Täpsem info www.puhhi.ee.

Tartu Mänguasjamuuseumi jõulutuba
Hubane jõulutuba meisterdamise ja teiste toredate jõuluaskeldustega kogu perele. 10.-13. detsembril kell 11-16, 16.-20. detsembril kell 11-16. Vaata lisaks Siit.

Palamuse O. Lutsu Kihelkonnakoolimuuseumi jõuluprogramm
Jõulud Paunveres 10., 11. ning 14.-18. detsembrini tulevad koos veskis- ja kirikuskäiguga, valatakse ka lõkke juures õnnetina, mängitakse lõbusaid rahvamänge, meisterdatakse jõulukaunistus ning lauldakse harmooniumi saatel. Grupi suurus kuni 45 inimest, külastus kestab kuni 2,5 tundi. Vajalik eelregistreerimine telefonil 7760 514. Vaata kisaks Siit (.php).

Pokumaa jõuluprogramm
Jõuluprogrammis „Pokude aastaring“ kehastutakse pokudeks, osaletakse pokude tegemistes erinevatel aastaaegadel: kevadine kepsutamine, suvine meisterdus, sügisene kerge kehakinnitus ja talvine tutvus „Pokuraamatu“ peategelase Puuko ning tema koduga. Sobib lasteaia vanemale rühmale ning I-II kooliastmele, maksimaalne osalejate arv 25 inimest. Kestus 90 minutit. Toimumisajad: 2.-4. detsember, 9.-11. detsember, 15.-19. detsember kl 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00. Registreerumine ja info tel 5342 5054, info@pokumaa.ee ja www.pokumaa.ee.

Eesti Vabaõhumuuseumi jõuluküla
Eesti Vabaõhumuuseumis tegutseb jõuluküla 19.-20. detsember. Ringi liigub ehtne Eesti jõuluvana ja krutskeid täis jõulusokk, saab sõita hobusega ja Kolu kõrtsis maitsvaid jõuluroogasid mekkida. Mitmel pool taredes on töötoad, saab kuulda huvitavaid lugusid ja kauneid jõululaule. Täpsem informatsioon: 53 453 280 ja 6 549 113 (Dagmar Ingi),kodulehekülg.

Kuristu talu päkapikumaja
Harjumaal Saue vallas Ääsmäe külas Kuristu talus on gruppidele 1. detsembrist 9. jaanuarini avatud päkapikumaja. Vaadatakse, mida teevad loomad talvel, räägitakse jõuludest, süüakse piparkooki ja juuakse teed. Külalistele on kavas ka väike üllatus! Võimalus juurde tellida ka töötuba, kus lapsed saavad koos juhendajaga endale midagi vahvat meisterdada. Vajalik eelnev registreerimine telefonil 5028973, vaata lisaks Siit

Põlva Talurahvamuuseumi jõuluprogramm
8.-10. detsembrini on Põlva Talurahvamuuseumis programm „Jõulud Karilatsis”. Minnakse külla rehetarre, kus jõuluootel talupere teeb pühade-eelseid toimetusi ja tutuvustab neid ka külalistele. Teekonnal tuleb valmis olla ka üllatusteks. Lõpetuseks põigatakse põnevale pööningule, kus saab ise laulda, jutustada, mängida ja meisterdada. Programm kestab umbes 1,5 tundi. Vajalik on eelregistreerimine telefonidel: 7970 310, 5210 671 või muuseum@polvamaa.ee. Vaata lisaks Siit (.php).

Eesti Põllumajandusmuuseumi jõuluprogramm

7.-13. detsember toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis jõuluprogramm “Talupere jõuluootus”. Üheskoos tehakse ettevalmistusi jõulude saabumiseks ja tutvutakse jõulukombestikuga, valmistatakse leivatares jõulukakku ja tutvutakse jõulutoitudega, sepikojas pajatatakse lugusid tule ja valguse võlujõust ja valatakse uueks aastaks õnne, usinate päkapikkude juures meisterdatakse põnevaid jõulukaunistusi, laudas vaadatakse taluloomi ja kohtutakse jõulusokuga, mängitakse vanu jõulumänge ja ehitakse üheskoos jõulukuuske, süüakse jõulukakku, jõuluvorsti ja juuakse teed. Samuti saab kohtuda jõulumehega ja teha reega lõbusõitu. Lisainfo ja registreerimine: kaire.kivisikk@epm.ee või 738 3816 (Kaire Kivisikk). Vaata lisaks Siit.

Oxforelli puhkekeskuse jõulumaa
Harjumaal, Kose Uuemõisas. Saate kohtuda jõuluvanaga ja sõita ehtsa jõulureega, süüa maitsvaid jõuluroogi ja nautida erinevaid jõulujooke, lõunatada püstkojas, tõstes ise omale lõõmavast pajast suppi, meisterdada päkapiku töökojas oma kätega jõulukingitus, mille saab koju kaasa, ning mängida ja mürada põhus. Lasteaedadele ja koolidele, eelbroneeringuga vähemalt 20 lapsele on mõeldud kahetunnine programm. Täpsem informatsioon:  www.oxforell.ee

Mõniste päkapikumaa
Eesti-Läti piiril asuv nõidade valduses olev päkapikumaa, kus töökoosolekud ja nõiakunsti ülevaatused algavad igal täis- ja pooltunnil kella 10st kella 16ni ning kestavad 2,5 tundi. Päkapikumaa on avatud 9.-13. detsember. Registreerimistelefonid on 78 90 622, 52 57 027, kodulehekülg.

Iloni Imedemaa jõulud
Haapsalus asuvas muuseumis tähistatakse ka pühi. Bullerbysse on saabunud jõulud. Koos ehitakse kuusepuu ja küpsetatakse piparkooke. Tehakse kuuseehteid, loetakse herneid, kuulatakse jõulujuttu ning küpsetatakse ja kaunistatakse piparkooke. Täpsem informatsioon Siin.

Jaanioja jõulumuinasjutt ja jõulukalender
Lääne-Virumaal Võsul Jaanioja Mamsli mängumaal on jõulukuul kavas lasteialastele ja algklassidele „Jaanioja jõulumuinasjutt” – uhkelt ehitud kuusega muinasjutkoopast algab lihtne jõulumuinasjutt, kus tegelasteks lumehelbekeste kroonide, päkapikumütside ja metsaelanike kostüümidega lapsed ise ning aabitsanukud – Anna ja Aadam päkapikurahva hulgast. Koos minnakse muinasjutumetsa. Lõpetuseks avatakse võlulaegas, kus igaühe jaoks on tillukene üllatus. Lumehelvesteks ja virmalisteks riietunud lastele pakutakse pidulikult piparkooki ja jõulujooki. Kestvus 2-3 tundi olenevalt rühma suurusest

„Jaanioja jõulukalender” on mõeldud erinevatele seltskondadele. Muinasjutukoopas on ootamas rikkalikult ehitud kuusk, säravad kroonid lumehelvestele, helklevad mütsid ja öösinised vestid virmalistele, metsaelanike maskid ja päkapikumütsid – nii suurtele kui väikestele ja muidugi jõulukalender üllatusteg
a. Jõuluteemaline metsaretk loob mõnusa meeleolu, et tõeliselt nautida asjakohast meisterdamist mamsli töötoas. Need, kel töö valmis või kes vahepeal pausi vajavad, saavad puhata, proovida maske ja kostüüme või hullata lumes, juua võlujooki, kohvi või mahla ja süüa piparkooke. Sobilik rühma suurus on kuni 45 last või kuni 30 täiskasvanut. Paindlikult ajakava ja tegevusi kohandades saadakse hakkama ka 100 osalejaga. Täpsem informatsioon Siin.

Paikuse-Reiu talvemaa
21. novembrist 17. jaanuarini tegutseb Pärnumaal Paikusel Reiu puhkekeskuses talvemaa. Olemas valgustatud liuväli, jõuluvana postkontor, kelgu- ja liumägi, päkapiku seiklusrada, kohapeal saab värvida T-särke, vaadata lambatallesid ja palju muud. Programmi kestus 2 tundi. Gruppidele vajalik eelregistreerimine. Täpsem informatsioon: tel 556 15 443, info@reiupuhkekeskus.ee ja kodulehekülg .

Carl Robert Jakobsoni Talumuuseumi jõuluprogramm
Pärnumaal Kurgjal asuvas Carl Robert Jakobsoni Talumuuseumis kestab 1.-23. detsembrini jõuluprogramm „Jõulud talus”. Programmi eesmärk on viia osalejad vanemasse jõuluaega, mil päkapikke ega jõuluvanasid veel ei tuntud. Veskis küpsetatakse ja maitstakse pühadeleiba. Rehetoas ootavad talutoidud ja vanaaegsed mängud, laudas söötmist ja paitamist loomad. Ka metsaloomi ei unustata – neile saab söödasõime kaasa võetud kapsast või porgandit jätta. Püstkojas saab lõkke peal “linnupetet” küpsetada – vorstid muuseumi poolt. Kestab 3 tundi, sobib igale eale. Täpsem informatsioon Siin.

Pihlaka talu jõulumaa
Pärnumaal Audru vallas Soomra külas Pihlaka talus tegutseb jõulumaa 1.detsembrist – 9. jaanuarini kõigile eelregistreerijatele. Koos vaadatakse üle sealne loomapere. Alati rõõmsameelsed päkapikud annavad jõulutaadile edasi kõik jõulusoovid. Lisaks mängitakse põhus, meisterdatakse koju mõni ese ja valatakse lõkkel õnne. Samuti tehakse metsa väike retk, viiakse metsloomadele süüa ja kuulatakse, mida teevad metsloomad ja -linnud talvel. Proovitakse ka talutöid – villa kraasimist ja käsikivil jahu jahvatamist. Iga laps saab koju kaasa lisaks oma meisterdatud esemele ja ise kraasitud õnne toovale villatutile kogu Pihlaka talu päkapiku- ja loomapere parimad jõulusoovid. Programmi kestvus orienteeruvalt 2-2,5 tundi. Täpsem informatsioon Siin (.php).

Viljandi Muuseumi jõulutuba
7.- 22. detsember tegutseb Viljandi Muuseumis jõulutuba, kus mängitakse mänge, meisterdatakse jõuluehteid ja loetakse jõulujuttu. Sihtgrupp: lasteaia vanem rühm, 1.-5. klass. Kestvus: 60 minutit. Täpsem teave Siin.

Eesti Maanteemuuseumi jõuluprogramm
Maanteemuuseumi jõuluprogramm toimub 8. – 11. detsembrini. Programm annab ülevaate vanadest teedest, liikumisviisidest ja liiklusvahenditest. Räägitakse taliteedest ja tutvutakse hobusõiduvahenditega. Lapsi tulevad sõidutama hobused Nelli ja Sunny. Teed juuakse Varbuse Teemajas. Programmi kestvus on kaks tundi. Eelregistreerimine ja info tel 797 0790 või 5302 5373. Vaata lisaks Siit.

TARTU Jõuluüritused:
1. detsember
kl 19 Kirjanduslik teisipäev Kjell Westöga, Soome Instituut (Vanemuise 19)
2. detsember
kl 19 Tartu Jaani kirikus Jõulujazz 2009, Ingrid Lukas Trio (Šveits) „Valge Ingel“
kl 18  Kammerkontsert, Tartu Linnamuuseum
3. detsember
kl 19 Miina Härma Gümnaasiumi kooride ja vilistlaste traditsiooniline advendikontsert, Tartu Ülikooli aula
4. detsember
kl 16 IV Taaderandi talisted – laste talvine pärimuspäev, Tiigi Seltsimaja
kl 18 Mart Reiniku Gümnaasiumi kooride advendikotsert EELK Tartu Maarja kogudus
5. detsembril
kl 10 Heategevuslik jõululaat “Rõõm koos tegutsemisest”, Tartu Waldorfgümnaasium
kl 11 IV Taaderandi talisted – koolinoorte talvine pärimuspäev, Tiigi Seltsimaja
kl 12  Jõulutäht 2009 finaalkontsert, Moe-ja vabaajakeskus Tasku
kl 12  Laat “Kõik jõuludeks”, Luke Mõis
7. detsember
kl 19 Kambja kirikus „Rõõmsad jõulud“ koos Boris Lehtlaane, Toomas Anni, Erich Kriegeri, Peeter Kaljuste ja Jüri Homenjaga
8. detsembril
kl 18 “Kauneimad jõululaulud” ühislaulmine, Tartu Jaani kirik
9. detsember
kl 19 Tartu Jaani kirikus Jõulujazz 2009, Hedvig Hanson Trio
11. detsember
kl 10  Päkapikuprogramm väikelastele, etendus “Tõnn ja päkapikk”, Tartu Mänguasjamuuseum 
kl 18  Pianistide kontsert, Elleri saal, Lossi 15
kl 19 Tartu Jaani kirikus vokaalansamber Nordic Voices (Norra)
12. detsembril
kl 17  Eesti Segakooride Liidu advendikontsert, Tartu Jaani kirik
13. detsember
kl 19 Vanemuise Kontserdimajas Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
14. detsember
kl 12 Vanemuise teatris Üllar Saaremäe lasteetendus „Muumitrolli jõuluuni“
kl 18 Vanemuise teatris võimlemisklubi Jaanika jõulupidu
kl 18  Vasksed jõulud, Elleri saal, Lossi 15
kl 19 Tartu Peetri kirikus „Valged jõulud koos Ivo Linna ja Jassi Zahharoviga“
16. detsember
kl 11 Tartu Jõululaat 2009, Tartu Näituste messikeskus
kl 12 Vanemuise Kontserdimajas „Muusade jõulud“
kl 19 Tartu Jaani kirikus Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud“
kl 20 Tartu Ülikooli aulas Liisi Koiksoni jõulukontsert
17. detsember
kl 10 Päkapikuprogramm väikelastele, Tartu Mänguasjamuuseum
kl 11 Tartu Jõululaat 2009, Tartu Näituste messikeskus
kl 18  Laulame jõulud valgeks, Tartu raekoja saal
kl 18 Vanemuise kontserdimajas „Jõulutsirkus 2009“. Efektsed atraktsioonid – võimlejad, akrobaadid, klounid ja dresseerijad. Etenduses osalevad artistid Eestist, Venemaalt ja Leedust.
kl 19 Tartu Jaani kirikus Birgit Õigemeele, Tanel Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
kl 20 Tartu Peetri kirikus „Valge gospel“. Lavale astuvad ETV saatest “Laulu
lahing” ülimenukas WAF – laulukoor koos Eesti tuntud artistidega: Eda – Ines Etti, Uku Suviste, Kaire Vilgats, Maiken, Susan Lilleväli, Lauri Pihlap, Rolf Junior, Bert Pringi, Taavi Immato, Marian Saar, Norman Salumäe. Dirigent Anneli Pilpak.
18. detsember
kl 11  Tartu Jõululaat 2009, Tartu Näituste messikeskus
kl 19  Tartu Akadeemilise Meeskoori ja Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori jõulukontsert, Tartu Ülikooli aula
kl 19 Vanemuise teatris Rütmika aastalõpupidu
19. detsember
kl 10 Tartu Jõululaat 2009, Tartu Näituste messikeskus
kl 13 Tartu Peetri kirikus Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
kl 13 Jõulurõõm akordioniga, Elleri saal, Lossi 15
kl 15 Musaklubi noorte solistide Jõulukontsert, Kambja kirik
kl 15 Jõulukontsert “Kaunid jõulud saabumas…” – Esineb Ülenumre Mk Laulustuudio, Tartu Linnamuuseum
kl 18 Jõulukontsert “Uutel radadel”, Tartu Maarja kiriku hoone
kl 18 Andreas Hallen “ETT JULORATORIUM” (Jõuluoratoorium), Tartu Jaani kirik
kl 19 Vanemuise kontserdimajas „Valg(r)ed jõulud“. Esinevad Gerli Padar, Lenna Kuurmaa, Märt Avandi, Rain Simmul ja ansambel Eclectica.
20. detsember
kl 10 Tartu Jõululaat 2009, Tartu Näituste messikeskus
kl 16:30 4. advendi töötuba, Tartu Mänguasjamuuseum
21. detsember
kl 19 Tartu Peetri kirikus Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
kl 19 Tartu Sadamateatris „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
22. detsember
kl 19 Tartu Jaani kirikus Eesti Rahvusmeeskoori jõulukontsert
kl 19 Tartu Pauluse kirikus Margus Vaheri jõulukontsert
23. detsember
kl 19  Margus Vaher Jõulukontsert, Tartu Pauluse kirik
26. detsember
kl 13 ja kl 16  Vanemuise Kontserdimajas Anneli Peebo ja Marko Matvere „Pühademuusika“
kl 19 Arsise kellade ansambli kontserdisari “Südamlikud jõulud”, Tartu Jaani kirik
27. detsember
kl 17 Vanemuise Suures Majas „Goodbye 2009“. Meeleolukas aastalõpupidu koos teatri ja vahuveiniga. Publikule pakutakse võimalust vaadata esmalt hoogsat operetilavastust „Savoy ball“ ning pärast seda lõbusalt jalga keerutada.
kl 19 Tartu Peetri kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
kl 19 Tartu Jaani kirikus Hortus Musicus. Stella splendens – renessanssmuusikud tähte järgimas.
28. detsember
kl 18 Vanemuise Kontserdimajas Anne Veesaare kogupere muusikaline etendus „Päkapikkude jõuluime“
kl 19 Tartu Peetri kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“
kl 19 Tartu Jaani kirikus „Kirikupühad Maarjamaal – Antonio Vivaldi“. Esitavad kammerkoor Voces Musicales ja Corelli Barokkorkester. Solistid Pirjo Püvi(sopran), Teele Jõks (metsosopran) ja Risto Joost(kontratenor). Dirigent Risto Joost.
30. detsember
kl 19 Vanemuise Suures Majas ja Vanemuise Kontserdimajas Vanemuise aastalõpuball. Suurejooneline ball läbi kahe maja – show-programmid ja palju põnevaid esinejaid. Esinevad Vanemuise sümfooniaorkester, Mart Sander ja tantsuorkester Bel Etage, Karl Madis ja Karavan, Supernova.
31. detsember
kl 12 Hennessy ja Eesti Kontserti aastalõpukontsert

TALLINNA Jõuluüritused:
29. november
kl 16 Estonia Valges Saalis Fr.Schubert „Talvine teekond“
kl 16 Tallinna Jaani kirikus jõuluootuskontsert „Viva oratorio!“
kl 17 Estonia kontserdisaalis advendikontsert – F. Mendelssohn
1. detsember
kl 11 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 16 Estonia kontserdisaalis Tallinna Talvefestivali vokalistide konkursi finaal.
kl 19 Estonia Talveaias „Jõulud on teel…“ –
jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
kl 19 Estonia kontserdisaalis Tallinna Talvefestivali ooperigala.
2. detsember
kl 11 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 19 Tallinna Okupatsioonide muuseumis Jõulujazz 2009, Maian Kärmas Kvintett
3. detsember
kl 11 ja kl 18 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
4. detsember
kl 11 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 19 Tallinna Püha Vaimu kirikus Jõulujazz 2009, Andres Mustonen Jazzkvartett
5. detsember
kl 12, kl 15 ja kl 18  Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 14 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 15 Tallinnas Teoteatris Piret Viisimaa jõuluetendus „Päkapikne“.
kl 16 Keila Kirikus EMTA Kammerorkester „Hingemuusika“
kl 16 Väravatornis Hortus Musicus
kl 17 Vene kultuurikeskuses Tallinna Talvefestivali Meistrite Akadeemia
kl 19 Niguliste Muuseum-Kontserdisaalis Ingrid Lukas Trio / Jõulujazz 2009
kl 19 Vene kultuurikeskuses Benny Goodman 100 / Jõulujazz 2009
6. detsember
kl 12 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 12 ja kl 15  Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 12 Tallinnas Teoteatris Piret Viisimaa jõuluetendus „Päkapikne“.
kl 14 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 19 Estonia talveaias advendikontsert
kl 19 Kaarli kirikus Jõulujazz 2009 heategevuskontsert „Aita alustada elu“, esinevad Iiris Vesik, Margus Vaher, Kadri Hunt, Raadio laululapsed & Jaak Jürissoni ansambel.
7. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näide
nd „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 18 Püha Vaimu kirikus Muusikatund. Laulab Helsingi Ülikooli Muusikaosakonna Kammerkoor ja vokaalansambel AnnabRe. Juhatab Mareks Lobe.
kl 18.30 Salme Kultuurikeskuses Võimlemisklubi Janika Tallinn jõuluetendus “Pärlikee lugu”.
8. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 11, kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11 ja kl 14  Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Kumu auditooriumis Jõulujazz 2009, Ajavares feat. Liina Saar „Ulmama“
kl 19 Niguliste muuseum-kontserdisaalis vanamuusikaansambel RONDELLUS „Inglite laulud“
9. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11, kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „TERE!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11 ja kl 14  Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Estonia talveaias R. Valgre laulud „Vanad armastuskirjad“, esinevad Ele Raik (vokaal), Tõnu Kilgas (vokaal), Vambo Pikknurm (tšello), Jaak Lutsoja (akordion).
kl 19 Salme kultuurikeskuses Kaari Sillamaa Laste Muusikateatri I. Maršaki muinasjutt „Kaksteist kuud“.
kl 19 Oru Keskuses „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
kl 19 Estonia kontserdisaalis Jõulujazz 2009, Giana Viscardi (Brasiilia) „Brazilian Dream“
10.detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 11, kl 14 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 13, kl 15 ja kl 18 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“
kl 19 Estonia talveaias „Tähistaeva helendus“. Duette ja laule tuntud muusikalidest.
Esinevad Hanna-Liina Võsa (laul) ja Rene Soom (laul), saadaval Tarmo Eespere (klaver) ja Priit Aimla (flüügel).
kl 19 Estonia kontserdisaalis vokaalansambel NordicVoices (Norra)
kl 19 Kaarli kirikus Moskva Patriarhaadi Koor
11. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11 ja kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 11 ja kl 14 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 19 Kumu auditooriumis Jõulujazz 2009, Helin-Mari Arder Sekstett „Cafe Angais“
kl 21.30 Teater NO99 Jõulujazz 2009, Juurihoito (Soome)
12. detsember
kl 12 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 12, kl 15 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Vene teatris lavastus „Jõuluvaimud“.
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 15 Tallinna Lauluväljaku Kultuurikeskuses päikeseloojangu kontsert “Muusika me sees ja ümber”.
Esinevad G. Otsa nim Muusikakooli puhkpilliorkester, koor, solistid ja ansamblid. Suupisteid jagab Tallinna Teeninduskool. Kontsert on tasuta!
kl 17 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus Arsise Kellade Kooli ja Meero Muusiku lauljate jõulukontsert „Jõuluhingus“
kl 17 Nokia kontserdimajas „Snegurotška“
kl 17 Kumu auditooriumis Jõulujazz 2009, Hedvig Hanson Trio „Talvine soojus“
kl 18 Lindakivi Kultuurikeskuses Teoteatri muusikaline jõuluetendus kogu perele „Päästke jõulud!“.
kl 19 Tallinna Oleviste kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga
kl 19 Tallinnas Kaarli kirikus Birgit Õigemeele, Tanal Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
kl 19 Tallinna Jaani Kirikus Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud – teel koju“
13. detsember
kl 12 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 12 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“.
kl 12 Lindakivi Kultuurikeskuses Teoteatri muusikaline jõuluetendus kogu perele „Päästke jõulud!“.
kl 12, kl 15 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 16 Estonia kontserdisaalis Musamari jõulukontsert „Lumevalguses“
kl 17 Saku mõisas „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
kl 18 Tallinna
Kaarli kirikus „Valged jõulud koos Ivo Linna ja Jassi Zahharoviga“
kl 18 Tallinnas Ungern-Sternbergide linnapalees „Toompea muusikasalong – keskaja jõulumuusika“, esitavad Mikk Dede ja ansambel Revali Trubaduurid
kl 19 Estonia talveaias advendikontsert. Esinevad: Triinu Taul (vokaal), Olav Ehala (klaver), Lembit Saarsalu (saksofon).
14. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 19 Tallinna Lauluväljaku Kultuurikeskuses Tallinna Muusikakeskkooli noortekoori jõulukontsert. Kavas: C. Kreek, A. Pärt, V. Tormis, Z. Kodaly jt., dirigeerib Ingrid Kõrvits, koormeister Jaanika Kuusik.
15. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11, kl 13 ja kl 15 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11, kl 14 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 11 ja kl 18 Keila kultuurimajas „Jõulutsirkus 2009“. Efektsed atraktsioonid – võimlejad, akrobaadid, klounid ja dresseerijad. Etenduses osalevad artistid Eestist, Venemaalt ja Leedust.
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“. See on imeline lugu kõige uskumatutest seiklustest, mis võivad aset leida vaid kord aastas – jõuluööl.
kl 17 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Kumu auditooriumis Jõulujazz 2009, Ari Hoenig & Punk Bop (USA) feat. Kristjan Randalu
kl 19 Estonia talveaias „Tähistaeva helendus“ – duette ja laule tuntud muusikalidest. Esinevad Hanna-Liina Võsa (laul) ja Rene Soom (laul), saadaval Tarmo Eespere (klaver) ja Priit Aimla (flüügel).
16. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11, kl 13 ja kl 15 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11, kl 14 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“.
kl 12 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 17 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Nokia Kontserdimajas Jõulujazz 2009, Jean-Luc Ponty & His Band (Prantsusmaa)
kl 19 Tallinna Jaani kirikus „Valged jõulud koos Ivo Linna ja Jassi Zahharoviga“
17. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11, kl 14 ja kl 18 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 11, kl 15 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“.
kl 13 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Tallinna Jaani kirikus Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
kl 19 Estonia talveaias „Ooperitähed jõuluöös“. Esinevad Valentina Taluma (sopran), Mati Kõrts (tenor), ansambel ”Evergreen” koosseisus Toomas Bubert (viiul), Vambo Pikknurm (tšello), Piia Paemurru (klaver). Kavas jõululaulud ja rõõmsad operetimeloodiad.
kl 21 Tallinnas Rock Cafe`s Jõulujazz 2009, Christian Prommer’s Drumlesson (Saksamaa) „ERGO Jazz Session Vol. 6“
18. detsember
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15  Tallinna Matkamajas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmuse ootus ja lootus“.
kl 9, kl 11, kl 13 ja kl 15 Vääna Mõisas laste jõuluprogramm ja Marius Lätte näidend „Rasmusele teeb küll küllaga liiga“.
kl 11, kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11 ja kl 14 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“.
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 18 Tallinna Kaarli kirikus Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori jõulukontsert “Valged linnad”
19. detsember
kl 12 ja kl 15 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Vene Teatris etendus „Jõuluvaimud“.
kl 12, kl 17 ja kl 19 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 14 ja kl 18 Tallinna Linnahallis Anne Veesaare kogupere muusikaline etendus „Päkapikkude jõuluime“.
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 16 Väravatornis Hortus Musicus
kl 17 Tallinna Jaani kirikus „Lapse jõulud“ – DVD esitluskontsert. Kontserdil kõlavad eesti ja maailma tuntud talve- ja jõululaulud uues seades ja värskes esituses. See on kogupere kontsert ja Maire Eliste Laulustuudio soovib sellega rahu ja õnnistust kõigile. Kaastegev on kitarrivirtuoos Lauri Jõeleht ja tema õpilased.
kl 18 Tallinna Kaarli kirikus TTÜ Akadeemilise Meeskoori jõulukontsert „Valged linnad“
kl 19 Kuusalu kirikus Birgit Õigemeele, Tanal Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
20. detsember
kl 12 Lindakivi Kultuurikeskuses Teoteatri muusikaline jõuluetendus kogu perele „Päästke jõulud!“.
kl 12 ja kl 15 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis
Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 17 Viinistu kunstimuuseumis „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
kl 17 Keila kultuurikeskuses Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud – teel koju“
kl 18 Vene Kultuurikeskuses „Trio Romance esitleb: Jõulukontsert – Ja mitte ainult romanss…“
kl 19 Estonia talveaias advendikontsert. Esinevad: Triinu Taul (vokaal), Olav Ehala (klaver), Lembit Saarsalu (saksofon).
21. detsember
kl 18 Tallinna Jaani kirikus Eesti Rahvusmeeskoori jõulukontsert
kl 19 Estonia kontserdisaalis „Valg(r)ed jõulud“ – esinevad Gerli Padar, Lenna Kuurmaa, Märt Avandi, Rain Simmul ja ansambel Eclectica.
kl 19 Tallinna Kaarli kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga
kl 19 Tallinna Oleviste kirikus Margus Vaheri jõulukontsert
22. detsember
kl 11, kl 13 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 11 ja kl 14 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 12 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 14 ja kl 18 Tallinna Linnahallis „Jõulutsirkus 2009“.
kl 15 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 19 Vene Noorsooteatris „Notš pered rošdestvom“
kl 19 Estonia talveaias „Ooperitähed jõuluöös“.
Esinevad Valentina Taluma (sopran), Mati Kõrts (tenor), ansambel ”Evergreen” koosseisus Toomas Bubert (viiul), Vambo Pikknurm (tšello), Piia Paemurru (klaver). Kavas jõululaulud ja rõõmsad operetimeloodiad.
kl 20 Nokia Kontserdimajas „Valge gospel“. Lavale astuvad ETV saatest “Laululahing” ülimenukas WAF – laulukoor koos Eesti tuntud artistidega: Eda – Ines Etti, Uku Suviste, Kaire Vilgats, Maiken, Susan Lilleväli, Lauri Pihlap, Rolf Junior, Bert Pringi, Taavi Immato, Marian Saar, Norman Salumäe.
23. detsember
kl 11, kl 14 ja kl 17 Eesti Nuku- ja Noorsooteatris jõulueelne muusikaline suurlavastus, Otfried Preussleri „Väike nõid“.
kl 11 Köismäe tornis Viktor Rydbergi „Härjapõlvlane“.
kl 12 Vene Kultuurikeskuses Vene Nukuteatri „Tiigripoisi uusaastaseiklused / Novogodnie prikljutšenija Tigrjonka“
kl 13, kl 15 ja kl 17 Köismäe tornis Jaan Tätte jõulunäidend „Tere!“ kõikidele alates 4. aastast
kl 15 Vene Teatris lavastus „Jõuluvaimud“.
kl 17 Tallinna Püha Vaimu kirikus „Jõulutervitus“. Esinevad Mari Veretenina (sopran), Raivo Tarum (barokktrompet, tsink), Imbi Tarum (klavessiin). Kavas: Händel, Vivaldi, Caccini, Buxtehude, Stradella, Adam.
kl 18 Vene Noorsooteatris „Notš pered rošdestvom“
kl 18 Estonia talveaias Vivaldi „Aastaajad“. Mängib Ooper-Kvartett koosseisus Henno Soode (viiul), Eivin Toodo (viiul), Kerstin Tomson (vioola), Mati Leibak (tšello). Kaastegevad Ene Nael (klavessiin) ja Jüri Aarma (sonetid).
kl 19 Kuusalu Laurentsiuse kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga
kl 19 Nokia Kontserdimajas Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
24. detsember
kl 11 Vene Kultuurikeskuses Vene Nukuteatri „Tiigripoisi uusaastaseiklused / Novogodnie prikljutšenija Tigrjonka“
kl 18 Vene Noorsooteatris „Notš pered rošdestvom“
25. detsember
kl 11 Vene Kultuurikeskuses „Skazka o tom, kak zajats ždal Nõvõi God“
kl 12 Estonia kontserdisaalis Arsise jõulukontsert
kl 14 Vene Kultuurikeskuses Vene Nukuteatri „Tiigripoisi uusaastaseiklused / Novogodnie prikljutšenija Tigrjonka“
kl 16 Tallinna Kaarli kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
26. detsember
kl 11 ja kl 14 Vene Kultuurikeskuses „Skazka o tom, kak zajats ždal Nõvõi God“
kl 12 ja kl 15 Vene Noorsooteatris „Dvenadtsat mesjatsev“
kl 14 ja kl 18 Tallinna Linnahallis „Snegurotška“
kl 17 laulab Niguliste muuseum-kontserdisaalis Tallinna Poistekoor
kl 19 Keila kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“
27. detsember
kl 12 Vene Teatris lavastus „Jõuluvaimud“.
kl 12 ja kl 15 Vene Noorsooteatris „Snežnaja Koroleva“
kl 13 ja kl 16 Nokia Kontserdimajas Anne Veesaare kogupere muusikaline etendus „Päkapikkude jõuluime“.
kl 15 Vene Kultuurikeskuses „Po stsutsjemu veleniju“
kl 19 Tallinna Kaarli kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“
28. detsember
kl 11 ja kl 14 Vene Kultuurikeskuses Vene Nukuteatri „Tiigripoisi uusaastaseiklused / Novogodnie prikljutšenija Tigrjonka“
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 19 ja kl 21.30 Tallinna Kaarli kirikus Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
kl 19 Estonia kontserdisaalis Marko Matvere ja Annely Peebo „Pühademuusika“
29. detsember
kl 12 ja kl 14 Estonia kammersaalis Piret Ripsi ja Leelo Tungla minimuusikal „Imelaps“
kl 19 Tallinna Jaani kirikus „Kirikupühad Maarjamaal – Antonio Vivaldi“. Esitavad kammerkoor Voces Musicales ja Corelli Barokkorkester. Solistid Pirjo Püvi(sopran), Teele Jõks(metsosopran) ja Risto Joost(kontratenor). Dirigent Risto Joost.
30.detsember
kl 12 ja kl 14 Vene Kultuurikeskuses „Volšebnoje putešestvije v stranu skazok“
kl 19 Vene Kultuurikeskuses Tallinna Talvefestival / Pidulik aastalõpugala.
Esinevad: Margarita Voites, Mati Palm, , Kaie Kõrb, Viesturs Jansons, Nadia Kurem, Heli Veskus, , Pille Lill, Margit Saulep, Valentina Kremen, Maire Haava, Voldemar Kuslap, Aare Saal, Taimo Toomast, Mart Madiste, Urmas Põldmaa, Oliver Kuusik ja Vokalistide Konkursi finalistid. Klaveril Piia Paemurru, orelil Piret Aidulo, õhtut juhib Alar Haak
31. detsember
kl 11 ja kl 14 Vene Kultuurikeskuses „Skazka o tom, kak zajats ždal Nõvõi God“
kl 15 ja kl 17 Tallinna raekojas Hortus Musicus
kl 17 Estonia kontserdisaalis aastalõpukontsert
kl 20 Rahvusooper Estonias „Estonia ball“

VILJANDI Jõuluüritused:
29. november
kl 17 Viljandi Pauluse kirikus jõuluootuskontsert „Viva Oratorio!“
3. detsember
kl
19 Viljandi Pauluse kirikus Jõulujazz 2009, Ingrid Lukas Trio
10. detsember
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 19 Viljandi Pärimusmuusika Aidas Jõulujazz 2009, Hedvig Hanson Trio
11. detsember
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
12. detsember
kl 12 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
14. detsember
kl 14 ja kl 18 Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
15. detsember
kl 11 Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Birgit Õigemeele, Tanel Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
16. detsember
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 18 Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
17. detsember
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 14 ja kl 19  Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
18. detsember
kl 11 Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
kl 12 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
19. detsember
kl 12 ja kl 16 Ugala teatris Leino Rei „Nähtamatu varandus“.
kl 14 Pärimusmuusika Aidas „Pidulik lugu“, mis põhineb kahel Eesti rahvajutul: “Taevane pulm” ning “Hunt ja Uteke”.
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
20. detsember
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
kl 19 Ugala teatris Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
21. detsember
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“
22. detsember
kl 19 Viljandi Pauluse kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku Vokaalansambliga
26. detsember
kl 14 Viljandi Pauluse kirikus käsikellade ansambli Arsis konstert „Südamlikud jõulud“

SAAREMAA Jõuluüritused:
29. november
kl 17 Kuressaare Laurentiuse kirikus advendikontsert „Jõuluootus“, esineb ETV tütrlastekoor
11. detsember
kl 17 Kuressaare Laurentiuse kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga
16. detsember
kl 19 Kuressaare Laurentiuse kirikus „Rõõmsad jõulud“ koos Boris Lehtlaane, Toomas Anni, Erich Kriegeri, Peeter Kaljuste ja Jüri Homenjaga
17. detsember
kl 18 Kuressaare Laurentiuse kirikus Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud“
19. detsember
kl 19 Kuressaare Kultuurivaras Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
26. detsember
kl 19 Saaremaa Arensburgi hotellis „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika)
30. detsember
kl 19 Kuressaare kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“

RAKVERE Jõuluüritused:
7. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
8. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
kl 19 Vihula mõisas „Jõulud on teel…“ – jõulutuur, kus astuvad üles Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
9. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
10. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
11. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
kl 19 Haljala kirikus Birgit Õigemeele, Tanal Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
12. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
13. detsember
kl 16 Rakvere Kolmainu kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert “Jõulutähed”
14. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
15. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
16. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
17. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
18. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
kl 19 Rakvere Rahvamajas Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud“
19. detsember
kl 11 ja kl 15 Rakvere Teatrimajas Urmas Lennuki lasteetendus „Jäneste kirik“.
20. detsember
kl 19 Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
21. detsember
kl 19 Rakvere teatris Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
22. detsember
kl 19 Rakvere Kolmainu kirikus Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
23. detsember
kl 19 Rakvere kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „Jõul
uKUUL“

RAPLA Jõuluüritused:
13. detsember
kl 19 Rapla kirikus Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
16. detsember
kl 19 Hageri kirikus Birgit Õigemeele, Tanel Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
17. detsember
kl 19 Rapla Maarja-Magdaleena kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
20. detsember
kl 19 Rapla kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga
27. detsember
kl 19 Rapla Maarja-Magdaleena kirikus Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
28. detsember
kl 19 Käru kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
29. detsember
kl 19 Rapla Maarja-Magdaleena kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“

JÕHVI Jõuluüritused:
29. november
kl 12 Jõhvi Kontserdimajas lasteetendus „Anderseni muinasjutud“
kl 17 Jõhvi Mihkli kirikus vanamuusikaansambli Vox Clamantis advendikontsert.
1. detsember
kl 19 Jõhvi Kontserdimajas Jõulujazz 2009, Ingrid Lukas Trio (Šveits) „Valge Ingel“
3. detsember
kl 19 Maidla mõisas „Jõulud on teel…“ – Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
4. detsember
kl 18 Narva Aleksandri kirikus „Hingemuusika / Casanova, Kuusik, Peäske“
6. detsember
kl 18 Maidla mõisas „Keskaja jõulumuusika“, ansambel Revali Trubaduurid kavaga “Keskaja jõulumuusika”
12. detsember
kl 19 Jõhvi kontserdimajas Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
13. detsember
kl 17 Jõhvi Kontserdimajas ansambel Nordic Voices (Norra)
20. detsember
kl 13 Jõhvi Kontserdimajas Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
kl 15 Narva Geneva-Keskuses „Jõulutsirkus.Narva“
25. detsember
kl 16 Jõhvi kontserdimajas lasteetendus „Lumehelbeke“
26. detsember
kl 12 Jõhvi Kontserdimajas „Jõulutsirkus“.
Efektsed atraktsioonid, võimlejad, akrobaadid, klounid ja dresseerijad. Etenduses osalevad artistid Eestist, Venemaalt ja Leedust.
27. detsember
kl 12 ja kl 14 Jõhvi Kontserdimajas teater Tuuleveski lasteetendus „Juhtumised päkapikkude maal“
kl 18 Jõhvi Kontserdimajas „Pühademuusika“. Esinevad Anneli Peebo ja Marko Matvere, Pärnu Linnaorkester, dirigent Jüri Alpereten.
30. detsember
kl 19 Jõhvi Kontserdimajas Hennessy ja Eesti Kontserdi aastalõpukontsert

VALGA Jõuluüritused:
4. detsember
kl 20 Leigo talus Leigo jõulukontsert, Hedvig Hanson ja Andre
10. detsember
kl 19 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
18. detsember
kl 20 Leigo talus Leigo jõulukontsert, Lenna Kuurmaa ja Mihkel Mattisen
19. detsember
kl 17 Valga kultuuri- ja huvialakeskuses Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud“
25. detsember
kl 19 Tõrva kiriku kammersaalis „Jõulud on teel…“ – Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
kl 20 Leigo talus Leigo jõulukontsert, orelil Aare-Paul Lattik
27. detsember
kl 13 Valga Kultuurikeskuses Arsise jõulukontsert

PÄRNU Jõuluüritused:
6. detsember
kl 14 Pärnu Eliisabeti kirikus Arsise jõulukontsert
kl 17 Pärnu Endla Küünis Jõulujazz 2009, Raimond Valgre laulud. Esinevad Tuuli Taul, Mirjam Dede, Silver Laas ja Markus Lattikase ansambel.
11. detsember
kl 19 Pärnu Kontserdimajas Sõnajala plaadiesitluskontsert „Taevane roos“
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Siiri Sisaski kontsertprogramm „Oma laulud“
12. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
13. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku Vokaalansambliga
14. detsember
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Birgit Õigemeele, Tanal Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
15. detsember
kl 12 ja  kl 15 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
kl 20 Pärnu Eliisabeti kirikus „Valge gospel“. Suurejooneline kontsert toob juba kolmandat korda sõbrad kokku. Lavale astuvad ETV saatest “Laululahing” ülimenukas WAF – laulukoor koos Eesti tuntud artistidega: Eda – Ines Etti, Uku Suviste, Kaire Vilgats, Maiken, Susan Lilleväli, Lauri Pihlap, Rolf Junior, Bert Pringi, Taavi Immato, Marian Saar, Norman Salumäe. Dirigent Anneli Pilpak.
16. detsember
kl 12 ja  kl 15 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
kl 18 Pärnu Kontserdimajas „Jõulutsirkus 2009“.
kl 19 Pärnu Ammende Villas „Jõulud on teel…“ –  Alen Veziko (Arktika), Andre Hein (Sobe), Ingmar Päid ja Kristjan Matson (Arktika).
17. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
18. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
19. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
kl 19 Tori kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku Voka
alansambliga
20. detsember
kl 12 Pärnu teatris Endla Tiit Palu laste jõululavastus „Väikesed ajarändurid“.
21. detsember
kl 19 Pärnu Kontserdimajas Anne Veski jõulutuur „Helisev vaikus“
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus „Valged jõulud koos Ivo Linna ja Jassi Zahharoviga“
23. detsember
kl 19 Pärnu Kontserdimajas Hanna-Liina Võsa ja Maria Listra jõulukontsert
kl 19 Tori kirikus Birgit Õigemeele, Tanel Padari ja Tallinna Poistekoori kontsertsari „Jõulupuudutus“
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Eesti Rahvusmeeskoori jõulukontsert
25. detsember
kl 15  ja kl 19 Pärnu Kontserimajas Anneli Peebo ja Marko Matvere kontsert „Pühademuusika“
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Rein Rannapi ja Riho Sibula kontsert „JõuluKUUL“
26. detsember
kl 19 Toris Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus Margus Vaheri jõulukontsert
kl 19 Pärnu Eliisabeti kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“

PÕLVA Jõuluüritused:
8. detsember
kl 19 Põlva Maarja kirikus „Rõõmsad jõulud 2009“ koos Boris Lehtlaane, Toomas Anni, Erich Kriegeri, Peeter Kaljuste ja Jüri Homenjaga
12. detsember
kl 19 Põlva Püha Neitsi Maarja kirikus Maarja ja Koit Toome jõulukontsert „Jõulutähed“
18. detsember
kl 19 Räpina kirikus Dave Bentoni jõulutuur „Perekond“ koos Meero Muusiku vokaalansambliga


OHMYGOSSIP toimetus soovib kõigile lugejatele ning koostööpartneritele kauneid jõule!