OHMYGOSSIP – 2016 aastal olid kõige populaarsemaks eesnimeks tüdrukutele Sofia (11), Milana (9), Elisabeth (7) ja Eliise. Poiste nimedest populaarseimaks oli Rasmus (10), sellele järgnesid Sander (8) ja Martin (7). Popid olid ka sellised nimed nagu Artjom, Daniil, Hugo, Kevin, Kristjan ja Markus. Millised nimesid panid vanemad oma lastele aga möödunud sajandil?

Kõige popimad nimed ligikaudu 100 aastat tagasi: tüdrukutele pandi nimeks Linda, Laine, Salme, Helmi, Lilli, Õilme, Aino, Ilma, Marie, Alma ja Rosalie. Poiste nimedest olid popid August, Endel, Ilmar, Vello, Johannes, Evald, Hannes, Kalju ja Kalev.

Venepärastest nimedest olid tol ajal popid Vladimir, Nikolai, Jevgeni ja Valeri – need olid poiste nimed. Tüdrukute nimedest Valentina ja Jevgenia.

Saksapärastest nimedest valiti poistele nimeks Napoleon, Ernst – Ulrich, Edvin ja tüdrukutele Amalie, Prosaalie, Aglide, Marlene, Clara, Adolfiine, Vilhelmiine ja Ernestiine.

Ligikaudu viiskümmend aastat tagasi olid tüdrukute nimedest kõige popimad Ülle, Meeli, Sirje, Varje, Helle, Malle, Pille, Terje, Marje, Heli, Anu, Kaarin ja Maarika ning poiste nimedest Tõnu, Tõnis, Toomas, Rein, Urmas, Andres, Andrus, Margus ja Martin.

Avafoto: (PantherMedia/Lev Dolgachov/Scanpix)