“Ma arvan, et unistuste suvel tuled koduküla rannast, olgu mere või jõe äärest, sööd aias vaarikaid ja loed verandal raamatut, aega on palju, pere on koos ja kõik on rõõmsad ja päevitunud. Unistuste suves on mõõdukalt huvitavaid kohtumisi, elamusi ja värsket õhku,” kirjeldab ajakirjanik Piret Tali Ohmygossip.ee’le ideaalset suve.

Piret Tali, milline on olnud teie kõige põnevam või huvitavam suveseiklus siiani?
Minu üks põnevamaid suveseiklusi oli 6päevane ammune jalgrattamatk Itaalias lõpuga Riminis, kus sai päris palju mägedes rattaga ringi sõidetud, telgitud ja priimusel süüa tehtud. Ning kindlasti oli tähelepanuväärne ka 2010. aasta suvi, kus sai magistritööd kirjutatud kohutavas kuumuses ning see suve viimastel päevadel ära kaitstud. Väga pika protsessi tulemusel.

Millised on teie edasised suveplaanid?

Nagu ikka plaanin suvel võimalikult palju aega veeta lapsepõlvekodus Pärnus, käia Valgerannas, teha mõõdukalt sporti ning sõita Eestis ringi. Miks mitte näiteks Kihnus. Suvel ei aja mind kodumaalt mingi jõuga minema.

Piret Tali
Piret Tali lastega (Foto: Jaak Visnap)

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?

Ma arvan, et unistuste suvel tuled koduküla rannast, olgu mere või jõe äärest, sööd aias vaarikaid ja loed verandal raamatut, aega on palju, pere on koos ja kõik on rõõmsad ja päevitunud. Unistuste suves on mõõdukalt huvitavaid kohtumisi, elamusi ja värsket õhku.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?
Mulle meeldivad külmsupid — näiteks gazpacho, mille saab valmistada tomatist, kurgist ja paprikast ning meelepäraste vürtside ja ürtidega maitsestada. Või siis keefirisupp kurgi, redise, muna, ja värskete ürtide ning värske kartuliga. Venna tehtud suitsulestad on ka suurepärased. Kindlasti tasub eksperimenteerida arbuusi ja mustikatega  ning janu võtab ära spritzer- võrdsetes kogustes õunamahla ja mullivett. Kui just alkoholist rääkida siis tinto de verano ehk punavein sidrunilimonaadi jää ja puuviiljadega.