“Tahaks ühte 2-3 kuu pikkust puhkust. Kuigi ma ei teaks kohe esimese hetkega, mida ma täpselt nii pika puhkusega peale hakkaks, aga ma usun ja arva, et siis saab ära tehtud palju asju, mida kogu aeg saab edasi lükatud või millele saab põhjendus otsitud edasi lükkamiseks. Saab kodutöid tehtud ja ringi sõidetud ja logeletud. Ja ilusat ilmadega päevitatud ja meres käidud. Kõik sugulased tahaks üles otsida ja suhted üles värskendada jne.,” paljastab Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le.

Riho Rõõmus, milline on olnud teie senine kõige põnevam või huvitavam suveseiklus?
Taas tulevad meelde ajad kui ma veel pillimees olin ja „Vanaviisi“ bändis mängisin. Suvega käis kaasas alati 1-2 tuuri mööda Eestimaa laululavasid. Selliste tuuride jooksul, tihti ka kohapeal ööbimiste ja edasisõitmistega, nägime ära kogu Eestimaa. Ja nii mitu aastat järjest märkasid, mis muutus, mis arenes.

Praegu meenus näiteks üks reis üle mere Tallinnast Hamburgi suurel 4-mastilisel purjelaeval „Kruzenstern“ – väike meeskond ja meie, s.t. „Vanaviisi“ bänd. See oli unikaalne kogemus, roolivahis käimiste ja mastide otsa ronimisega. Lõpuks mängisime Hamburgi sadama pidustustel laeva teki peal ja me meeldisime sakslastele väga. Aasta siis oli vist 1989 või 1990.

Millised plaanid on teil eelolevaks suveks?
Kõige rohkem tahaks suvel olla Eestimaal. Arvan, et nii vastavad pea-aegu kõik eestlased. Mitte, et mulle teised aastaajad Eestimaal ei meeldiks. Sugugi mitte, meeldivad küll. Aga ikkagi on soojus, valged ööd, suvised lõhnad, eestimaised maasikad ja tomatid ja muu värske ning suhupandav võrratu. Ja seda kõike saab sellisel kujul ainult Eestimaalt ja paraku ainult suvel.

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?
Tahaks ühte 2-3 kuu pikkust puhkust. Kuigi ma ei teaks kohe esimese hetkega, mida ma täpselt nii pika puhkusega peale hakkaks, aga ma usun ja arva, et siis saab ära tehtud palju asju, mida kogu aeg saab edasi lükatud või millele saab põhjendus otsitud edasi lükkamiseks. Saab kodutöid tehtud ja ringi sõidetud ja logeletud. Ja ilusat ilmadega päevitatud ja meres käidud. Kõik sugulased tahaks üles otsida ja suhted üles värskendada jne.

Millised põnevad kontserdid toimuvad sel suvel Tallinna Lauluväljakul?
Eks Tallinna Lauluväljakul toimub läbi suve kogu aeg midagi. Ja iga vanus ja huvirühm peks neist üritustest midagi endale leidma. Tõeliselt suurt superstaari sel aastal küll Lauluväljakut ei külasta – nende Eestisse meelitamine ja kontsertide korraldamine ei ole üldsegi mitte lihtne. Ka Laulupidu ei ole. Küll on aga nagu ikka – paljude lemmik Õllesummer, uue festivalina „proovib kätt“ augustis „90-ndate aastate muusika festival“, Honda pakub suure 1-päevase festivali, veel on mõned 1-2 päevased tantsumuusika festivalid, mitmed eriprojektid.

Aga eks Lauluväljakus nähakse eeskätt kohta tõeliste suurürituste tegemiseks. Paljud keskmised ja väikeprojektid on otsinud ja leidnud endale toimumiseks põnevaid kohti üle Tallinna ja Eesti.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?

Kurgi- ja tomati salat hapukoorega, kuhu ka rohelist sibulat võib panna. Muidugi kõik ehedast ja eestimaisest materjalist. Ja muidugi aeg-ajalt head eesti grillliha või-kala.

Loe ka:
Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le: Unistage suurelt ja julgelt – unistustel on tihti kombeks tõeks saada
Uurime, kas Riho Rõõmusel on midagi hingel, kuidas ta hoiab positiivset meelt ning mida teeb, et elus edusamme teha? “Tehke elus seda, mis kõige rohkem tahate. Unistage suurelt ja julgelt – unistustel on tihti kombeks tõeks saada,” räägib Rõõmus Ohmygossip.ee’le.

Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le: Kõik liialdused on kurjast
Mitte ainult naised vaid ka mehed jälgivad, mida süüa – mis tervislik ning mis mitte. Täna räägime toitumisest Riho Rõõmusega! Rõõmus räägib Ohmygossip.ee’le, et kõik n-ö liigne on kurjast: “No kindlasti valged jahutooted ehk saiakesed, liigne magus, liigne alkohol …. Üleüldse kõik liigne.”

Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le: Laulupidu kinnitab, et ka väike võib olla suur
“Laulupidu annab lootust ja jõudu, et miski on endiselt püha, ilusat ja jäävat. Ja kinnitust, et ka väike võib olla suur. Laulupidu nagu ka kunagine Laulev Revolutsioon tõestavad, et me suudame olla üksmeelsed ja sallivad, kui meil vaid on hea põhjus teineteisel käest kinni võtta,” räägib Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le

Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le: Maal elades ei kipugi linna meelt lahutama

“Mulle ikka meeldib majas elada. Kas nüüd just päris maal, aga ikka oma majas. Suures kortermajas ei teki lihtsalt kodutunnet,” räägib Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le, et tema eelistab elada pigem seal, kus leiab privaatsust ning ka rohelust.