“Vaatasin minagi kolmapäeva õhtul uut realytit „Kaalust alla“. Hästi tublid osalejad olid mu meelest. Selline asi ei ole kindlasti kerge, on vaja tohtut tahtejõudu. Südamest loodan, et seda neil on, sest pingutus on seda väärt – parem tervis, parem välimus. Ja see levinud jutt, et välimus pole oluline – rumal jutt On ikka küll, kõigi jaoks, räägitagu, mis tahes muud…,” kirjutab Lilit Kaaret oma Kroonika blogis.

“Samas, kui nüüd hakata sügavamalt selle peale mõtlema, siis see saade on äärmusesse laskumine. Nii lühikese ajaga kaotatakse nii palju kilosid. Kas kaalulangetamine mitte ei peaks olema aeglane ja pidev, et see poleks ohtlik tervisele, šokk organismile ning jääks ka püsima? Jah, mul ei ole endal selles vallas isiklikke kogemusi, kuid olen näinud inimesi, kes konkreetselt nälgivad, võtavad kaalust korraga ja palju alla, kuid mingi aja pärast tuleb vana kaal ning rohkemgi siiski tagasi, koos erinevate haiguste ja probleemidega. Usun ja loodan, et selles saates osalejatel läheb kõik hästi, alustanud on nad ju ikkagi suure ettevõtmisega.”

Lilit arvab, et ebaõiglane on kõikid ühele pulgale asetamine. “Tundub ebaõiglane, et võrreldakse kaalualandamisel pea saja-kilose kaaluvahega inimesi…teada on, et raskem inimene kaotab algul rohkem kaalu.”