OHMYGOSSIP — Täna avaldas Ohmygossip.ee rubriigile “Lugemiselamus – 5 raamatut, mis muutsid mu elu” oma lemmikud eesti poliitik, majandus- ja taristuminister, Keskerakonna aseesimees ning Keskerakonna Pärnu piirkonna esimees Kadri Simson (40)

5 mind mõjutanud raamatut:

1. Astrid Lindgren “Pipi Pikksukk“. Seda luges mulle ja mu õele unejutuks ema ette enne kui ma ise lugema õppisin. Palusin Pipit nii sageli lugeda, et ema oli päris tüdinud. Mulle aga meeldis kujund tüdrukust, kes oli tugev, energiline ja eriline.

2. Herluf Bidstrupi karikatuuriraamatud. Koolivaheaegadel juhtus ikka, et maal vanaema juures oli halb ilm ja toas igav. Need koomiksiraamatud aitasid aega veeta ja kujundasid ilmselt ka mu huumorisoont.

3. Karl Ristikivi Kroonikate triloogia – “Põlev lipp“, “Viimne linn” ja “Surma ratsanikud“. Ajal, mil ma keskkooli lõpetasin ei kirjutanud veel Indrek Hargla või Tiit Aleksejev ajaloolisi romaane. Seega paguluses surnud Karl Ristikivi loomingu avastamine kinnitas minu ajaloovaimustust ja lisas killukese otsusesse ülikoolis just ajalugu õppima asuda.

4. Hillary Rodham Clinton “Living History” ja John Campelli kaheköiteline Margaret Thatcheri elulugu. Mulle meeldivad elulood ja nende kahe puhul on ühisjooneks see, et ka oma karjääri tipphetkedel raudseteks leedideks saanud tipp-poliitikud ei olnud seda alguses mitte. Ma arvan, et igaüks peaks oma elu püüdma elada nii, et pensionile jäädes võiks sellest rääkida põnevaid lugusid lastelastele või isegi raamatu kirjutada.

5. Doris Kareva “DEKA. Ilmunud ja ilmumata luulet 1975-2007“. Mõnikord on kosutav lugeda luulet. Eriti aitab see kurbuse korral ja sellest raamatust leidsin ma palju kosutust – arvad, et sind on tabanud erilised tunded, aga siis avad raamatu ja näed, et Kareva on juba aastaid tagasi selle tunde kohta luule loonud.

 

Vaadake ka teisi artikleid rubriigist “Lugemiselamus”!

Avafoto: Kadri Simson (Riigikogu fotoarhiiv/Erik Peinar)