“Stiilipäeviku saates osalemine näitas, et vahel piisab ka lihtsalt ühest sellisest väikesest värskenduskuurist ja muutusest, et saada juurde lisaenergiat. Ka naer on terviseks, sest ma ei mäleta, millal viimati nii palju naersin kui Stiilipäeviku võttel – pärast oli mitu päeva rõõmus ja särav olek,” räägib alati positiivne, kaunis ja ettevõtlik uudistereporter ning ajakirjanik Anna-Maria Veidemann-Makko Gossip.ee-le.

Millised kasulikud tegemised-ettevõtmised katsute mahutada igasse päeva? Milliseid halbu harjumusi püüate välja juurida?
Mis puutub välimuse eest hoolitsemist, siis katsun meeles pidada, et kannan igal hommikul ja õhtul silmaümbrustele kreemi. Hetkel veel teiste kreemide järele pole vajadust tundnud. Samuti on oluline päeva lõpus võtta maha meik, mida ma teletöö tõttu tihti ja üsna ohtralt kannan. Kuna ma alkoholi tarbin üliharva ja pole kunagi suitsetanud, siis on halvimaks harjumuseks ilmselt õhtul hilja söömine. Kuna jõuan tavaliselt koju kella kaheksa paiku õhtul, suvel, kui uudistesaade hiljem eetris, lausa kell üheksa, siis jääb paratamatult päeva rammusaim ja olulisem toidukord just hilisõhtusse. Mu abikaasa valmistab ka nii maitsvaid toite, et neile on lihtsalt võimatu ei öelda. See ei mõju muidugi mitte hästi ei kehakaalule ega ka seedimisele. Muidugi peaks ka rohkem liikuma, ja tervisesporti harrastama. Valdavalt istuv töö ei mõju sugugi hästi kohtadele, kuhu tavaliselt tselluliit ja liigsed kilod kogunema hakkavad. Võtan juba mitu kuud hoogu, et hakata regulaarselt jõutrennis ja ujumas käima.

Milliste aksessuaaridega armastate oma isikupära rõhutada? Milliste brändide rõivaid eelistate? Kus teid kõige tõenäolisemalt šoppamas võib näha?
Aksessuaare on mul tõesti palju, nii ehete, sallide, kottide kui kingade näol. Mõjutusi olen saanud peamiselt sellistest seriaalidest nagu Gok Wan annab nõu ja „Seks ja linn“. Väga meeldivad kõikvõimalikud Carrie’likud prossid, kunstlilled ja vööd ning muidugi armastan ma ka pärleid. Kõige ilusamad ehted minu enda jaoks on kihlasõrmus ja abielusõrmus. Mul ei olegi kapis eriti brändiriideid, siltidel riiete küljes ei ole minu jaoks mingit tähtsust. Kapis on üks MiuMiu mantel ja nüüd Stiilipäevikust saadud hollandi brändi G Star rõivad – need ongi praegu ainsad nö firmariided. Mina valin rõivaid ikka ennekõike sisetunde järgi, et kas sobib mulle või mitte, kas tunnen ära riietuses ennast. Ka on mul kindel hinnapoliitika ja range eelarve, et mitte üle mõistuse palju raha riietele kulutada. Pigem ostan odavamaid riideid ja rohkem, et oleks võimalik tihemini vahetada ja kombineerida. Samas olen ka sellega nõus, et tihtipeale on kallimad riided ka kvaliteetsemad, nii et kindlasti on ka neil inimestel õigus, kes ostavad pigem vähem kuid see eest kvaliteetseid ja vastupidavaid esemeid. See on iga inimese enda valik ja ikka vastavalt võimalustele.

Mida te iial ei kannaks… Mis on kõige suuremad moeapsud, mis silma riivavad?

Eks neid moeapse mul ikka kapis leidub, ega ma siis ka muidu Stiilipäeviku tiimi käest nõu küsima ei läinud. Ilmselt olen ka vähemasti korra neid nn valesid oste selga pannud, kuid kindlasti ripuvad kapis veel mõned kandmata kleidid või pintsakud. Reeglina on probleem suuruses ja tegumoes, alateadlikult ostan endale number suuremaid asju, mis annavad ka kohe lisakilosid ja ei kaunista, selliseid esemeid on mul kapis paar-kolm kindlasti. Ja siis on kapis ka üks nutria kasukas, mille pärast olen ma saanud kunagi tööandjalt lausa noomituse – et see näib liiga kallis välja ja teeb mind liiga vanainimeselikuks ja slaavilikuks. Seda kasukat ma uudistesaates lugusid tehes enam selga ei pane. Kasukas on küll tõesti soe ja ideaalne Eestimaa karmi talve jaoks, kuid praegu seisab ta mul kapis ja otsin endale teist sooja ülerõiva alternatiivi.

Kas parfüümi piserdate endale pigem palju või pigem vähe? On teil väljakujunenud oma lemmikparfüüm?
Olen lõhnainimene ja pean lugu ka aroomiteraapiast ning lõhnaküünaldest. Parfüüme on mul aastatega ikka kogunenud, kuid mitte ülemäära palju. Kõige lemmikumaks parfüümiks, mida kandsin ka oma pulmapäeval, on Miss Dior Cherie. Kostüümide ja õhtukleitide juurde kannan Chanelle Allure’i, väga meeldib ka Thierry Mugler’i Angel. Kevadel on minu suureks lemmikuks Victor & Rolf Flowerbomb. Need on kõik ikka suhteliselt intensiivsed ja pigem magusad lõhnad.

Kui palju olete nõus kulutama juuksurile? Oskate ehk soovitada mõnda tõeliselt head juuksurit? Kuidas koduselt oma juukseid hooldate?
Juukseid olen ikka käinud tavaliselt lõikamas iga kuu – kahe tagant. Nüüd enne saates Stiilipäevik osalemist, lasin juustel veidi kauem välja kasvada, et muutus oleks drastilisem. Seni olen juukseid värvinud vaid kuus korda ning kõige enam olen rahule jäänud selle värviga, mis mul hetkel on, ehk tumepruun, punaste triipudega. Mul on tugev oma lokk ja päris paksud juuksed, nii et lihtsam on alati teha olnud kohevat soengut, mida paljud on nimetanud Lydia Koidulalikuks frisuuriks. Nüüd siis stiilipäevikus sirgendati teist korda elus mu juuksed ära ning see tegigi selle muutuse nii drastiliseks. Muidugi mõista kui pea ära pesin, siis olid ka lokid ja kohevus tagasi, kuid nüüd ma siis üritan neid ise sirgendada. Tegelikult on karmi lokiga juukseid keeruline sirgeks tõmmata, nii et kui tahan head tulemust saavutada, võtab see mul üle tunni aega. Tegelikult mul on hea meel, et nüüd on valikuvõimalus – kui tahan, olen lokkide ja koheva soenguga, kui soovin, tõmban juuksed sirgeks. Usun, et kannan mõlemad stiilid välja. Heale juuksuriteenusele pole mul kahju rohkem raha kulutada kui asi seda väärt. Mul on olnud kaks isiklikku juuksurit, kelle juures olen ikka käinud. Edaspidi kavatsen külastada ka kindlasti Lauri Pedajat, kes mulle Stiilipäevikus uue soengu tegi ja ideaalse juuksevärvi leidis. Lauri väga positiivne inimene, kes sisustab mõnusalt aega suhtlemise ja naerutamisega.

Kust saate positiivseid laenguid – mida soovitate teha-kuulata-külastada, et elule särtsu juurde saada? Mis oleks teie nö “heaolu”retsept?
Stiilipäeviku saates osalemine näitas, et vahel piisab ka lihtsalt ühest sellisest väikesest värskenduskuurist ja muutusest, et saada juurde lisaenergiat. Ka naer on terviseks, sest ma ei mäleta, millal viimati nii palju naersin kui Stiilipäeviku võttel – pärast oli mitu päeva rõõmus ja särav olek. Kõige enam aga ammutan head meelt lähedastelt ja sõpradelt – minu jaoks on inimsuhted väga olulised. Kui mu sõpradel ja kallitel läheb hästi, siis on ka minul hea tuju ja kergem olla. Kindlasti muudab päeva rõõmsamaks ka mõni kompliment või tööalane õnnestumine – mulle meeldib komplimente saada ja neid ka ise teha. Praegusel pimedal ja külmal ajal peaks aga leidma võimalikult palju hetki, et puhata ja ennast koguda, vitamiine ja puuvilju peaks sööma ning õhtuti kasvõi küünlavalguse käes istuma, sest küünal annab soojust ja valgust, mida külmal pimedal ajal väga vaja on. Kel võimalusi, see võiks just nüüd aja maha võtta ja lõunamaale päikese kätte sõita, et patareisid laadida. Ma ise pole kolm aastat järjest puhanud, ning tunnen, et energiavarud hakkavad otsa lõppema. Peak
sin ka varsti veidi pikemalt puhkama, et siis jälle täiskäigul edasi toimetada.

[ot-gallery url=”gallery/anna-maria-veidemann-makko-p%c3%a4eva-muudab-r%c3%b5%c3%b5msamaks-m%c3%b5ni-kompliment-v%c3%b5i-t%c3%b6%c3%b6alane-%c3%b5nnestumine”]