Katrin Kuldma (38) on üks Eesti tuntumaid rõivakunstnikke. Ajakiri “Naised” uuris, mis mood tema enda jaoks tähendab. “Mood on mitmekihiline, pole üheselt võetavaid reegleid. Rõivad on üks osa meid ümbritsevast esteetilisest keskkonnast ja personaalsest enesemääratlemisest. Läbi rõivastumise anname kohe esmapilgul tabava informatsiooni oma perekondlikust taustast, klassikuuluvusest või usutunnistusest.”

“Diseainerina eelistan funktsionaalsust ja kompromissitut esteetikat. Oluline pole hetkeline moetrend, vaid harmooniline tervik välimusest, ellusuhtumisest ja suhestumisest ümbritsevaga. Mind on alati paelunud tippdisain, olen alates New Yorgis õppimisest käinud andunult mööda oma lemmikdisainerite butiike – minu jaoks on disaineributiigid tänaseni parimateks moodsa kunsti galeriideks. See on elus kunst, alates jumalikest detailidest lummava tervikuni kogu interjööris, iga pisiasi on omal kohal ja läbimõeldud.”

Kuidas aga Katrini kollektsioonid sünnivad? “Tulen igal tööpäeval oma stuudiosse, panen mängima muusika, võtan pihku oma arvuti väga voolujoonelise hiire ja hakkan joonistama. Kaks korda aastas sõidan kangamessile Milanosse või Pariisi. Teen väga tihedat koostööd oma suurepärase konstruktoriga. Kuulan, millised on minu klientide soovid. Omavahel põimuvad kohalikud ja rahvusvahelised inspiratsiooniallikad.”