Ajakiri Naised uuris näitlejanna Kleer Maibaumilt, mis tema arvab, miks inimesed nii palju alkoholi tarvitavad. “Kogen ise vastupidist trendi,” räägib Kleer Maibaum.

“Ma pole juba viis aastat alkoholi tarbinud ja ka minu perekond ei tee seda. Meil ei ole kodus isegi sünnipäevade puhul alkoholi laual. Seltskond, kus mina liigun, ei joo. Survet alkoholi tarbida ei taju ma isegi seltskondlikel üritustel, sest mind ei anna küll mõjutada.”

“Mul hakkab alkoholist füüsiliselt väga ebamugav. Lõdvestumiseks ja lõõgastamiseks ma meelemürke tarvitama ei pea. Õhku on õnneks meie ümber veel palju, võib lihtsalt sügavalt hingata. Ma saan aru, mis ajab inimest jooma, ma mõistan täielikult ja katsun mitte hukka mõista. Kui sul ei ole muud võimalust stressi leevendada, pöördutaksegi alkoholi poole. Ma ise loobusin alkoholist siis, kui hakkasin tõsiselt vabastava hingamisega tegelema. Aga enne seda oli alkohol muidugi probleem. Mäletan, kui lihtne oli mõelda: mis see ikka teeb, iga päev natukene juua, lõõgastuseks… Aga see tähendabki, et oled alkohoolik.”